StoryEditor

Janiš navrhol Trnku na príkaz Dzurindu, tvrdí Kočner

28.02.2012, 10:36
Autor:
TASRTASR

Poslanec SDKÚ-DS Stanislav Janiš navrhol pred vyše rokom za generálneho prokurátora Dobroslava Trnku na príkaz straníckeho šéfa Mikuláša Dzurindu. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil podnikateľ Marián Kočner. Svoje vyjadrenie opiera o to, že má s Dzurindom spoločného veľmi dobrého priateľa, preto si je istý, že to bolo takto.

Dzurinda pre TASR pred časom povedal, že Janiš ho o svojom zámere informoval a Dzurinda mu to nezakázal ani neprikázal, pretože "SDKÚ-DS je normálna strana".

Na otázku, či niekedy Kočner sponzoroval nejakú politickú stranu, odvetil, že v zmysle, aby dal peniaze, ktoré sa mu nevrátili, nie. Priznal však, že na organizáciu snemu SDKÚ-DS po voľbách v roku 2010 požičal 80.000 alebo 90.000 eur. Tie sa mu podľa jeho slov vrátili.

Výroky Mariána Kočnera na adresu SDKÚ-DS sú podľa strany lživé. "Mikuláš Dzurinda poslancovi Janišovi príkaz, aby navrhol Dobroslava Trnku na post generálneho prokurátora, nedal. Zároveň vyhlasujeme, že SDKÚ-DS od pána Kočnera nikdy nijaké peniaze neprijala," informovalo TASR tlačové oddelenie SDKÚ-DS.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:52