StoryEditor

Vedenie Za ľudí sa stretlo v Piešťanoch. Riešilo ďalší vývoj v strane

11.07.2021, 20:48
Autor:
TASRTASR
Podpredseda strany Juraj Šeliga pre uviedol, že na stretnutí je okrem šéfky strany Veroniky Remišovej a Kolíkovej aj predsedníčka poslaneckého klubu Jana Žitňanská a ďalší členovia predsedníctva strany.

Predstavitelia strany Za ľudí sa v nedeľu večer zišli v Piešťanoch na neformálnom stretnutí. Potvrdili to viacerí poslanci tejto strany. Diskutujú o budúcom vývoji.

Frakciu okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej na stretnutí zastupuje okrem nej samotnej aj podpredseda a štátny tajomník rezortu Michal Luciak.

Som veľmi rada, že naši členovia predsedníctva, vrátane zástupcov zo skupinky Márie Kolíkovej prijali pozvanie na ľudskú, konštruktívnu diskusiu v neformálnom prostredí. Strana Za ľudí má viac ako 750 členov, odborníkov  a drvivá väčšina našich členov chce v prvom rade pracovať pre ľudí, pracovať pre regióny a presadzovať to, čo sme sľúbili ľuďom pred voľbami. Nie zbytočne sa vybíjať v nejakých sporoch a s tým cieľom bolo toto stretnutie aj zvolané," píše sa v stanovisku Veroniky Remišovej.

Stretnutie vedenia Za ľudí

Podpredseda strany Juraj Šeliga pre uviedol, že na stretnutí je okrem šéfky strany Veroniky Remišovej a Kolíkovej aj predsedníčka poslaneckého klubu Jana Žitňanská a ďalší členovia predsedníctva strany.

V uplynulom týždni skupina okolo Kolíkovej žiadala stretnutie vedenia strany. Ešte predtým Remišová chcela pozvať straníkov na priateľské stretnutie na chate. Na to Kolíková reagovala vyjadrením, že situáciu chata nevyrieši.

Poslankyňa a členka predsedníctva Vladimíra Marcinková na stretnutí nie je, no uviedla, že Remišová už dva mesiace nezvolala predsedníctvo strany, ani užšie vedenie, ktoré sa zvyklo stretávať každé dva týždne.

V strane je už dlhšie rozkol

"Naša frakcia navrhla stretnutie užšieho vedenia za účelom definitívneho vyriešenia situácie. Veronika Remišová sa na stretnutie nedostavila. Namiesto snahy o konštruktívne rokovanie verejnosti podsúva formát ´chaty a neformálnych stretnutí´ ako riešenie mimoriadne vážnej situácie, do ktorej stranu priviedla svojím vedením a odmietaním zvolania najvyššieho orgánu strany, snemu," skonštatovala.

V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia strany okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí. Hovoria o septembrovom termíne. Jeho zvolanie žiadajú aj niektoré krajské organizácie.

Remišová zatiaľ snem nezvolala. Svoj záujem o post šéfa strany nedávno prejavil Šeliga, pre Remišovú je kompromisným kandidátom.

Stretnutie sa bude venovať takisto práci odborných skupín, či komunálnym voľbám. „Práca na rozvoji strany a práca na plnení programu pre občanov musí pokračovať aj keď  niektorých členov predsedníctva od tejto práce odpútávajú osobné ambície alebo boj o funkcie. Ja som však presvedčená o tom, že občania politikov  platia za prácu na zlepšovaní života na Slovensku a napĺňanie sľubov, ktoré sme občanom dali,“ dodala Remišová.

01 - Modified: 2021-06-08 07:20:19 - Feat.: 0 - Title: Remišová v Za ľudí dostala len to, čo jej v OĽaNO nebolo dopriate 02 - Modified: 2021-06-12 11:33:52 - Feat.: 0 - Title: Za ľudí spieva labutiu pieseň, tvrdí Kamenický. Podľa Remišovej má spor nulový dosah na koalíciu 03 - Modified: 2021-06-16 09:06:27 - Feat.: 0 - Title: Strana Za ľudí sa nedohodla na kandidátovi na podpredsedu parlamentu, tvrdí Žitňanská 04 - Modified: 2021-06-16 14:01:25 - Feat.: 0 - Title: Kolíková reaguje na Sulíka: Nikam sa nechystám odchádzať, strana Za ľudí má veľkú perspektívu
01 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 02 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 03 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 04 - Modified: 2024-04-05 11:51:49 - Feat.: - Title: Kolíková poukázala na dôležitosť vypočúvania kandidátov na sudcu Ústavného súdu 05 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 08:28