StoryEditor

Fico neustúpi. Vláda bude mať problém

16.08.2011, 16:51
Autor:
TASRTASR
Premiérka Iveta Radičová na stretnutí o eurovale šéfa Smeru-SD Roberta Fica nepresvedčila.

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes ukončila prvé kolo rokovaní s lídrami parlamentných strán o navýšení a zmenách v eurovale stretnutím s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. "Prišiel a zopakoval svoje politické stanovisko, to znamená, že to podporí v prípade, ak bude mať koalícia väčšinu na presadenie týchto zmien," priblížil priebeh krátkeho stretnutia hovorca premiérky Rado Baťa.

Stanovisko Fica bolo podľa neho politické, nie vecné, ako to bolo v prípade iných politických predstaviteľov. "Premiérka ho informovala o tom, čo všetko treba urobiť, aby sa závery summitov EÚ a eurozóny nejakým spôsobom premietli aj do praxe," dodal Baťo. Dnešné rokovanie na rozdiel od predchádzajúcich stretnutí malo utajený charakter. Dôvodom malo byť podľa Baťa požiadavka lídra Smeru-SD, aby Úrad vlády SR nezverejňoval termín stretnutia.

Druhé kolo rokovaní by malo pokračovať ďalšími politickými stretnutiami, aj v rámci Koaličnej rady budúci týždeň. "Ešte stále je čas na to, kým všetky tie materiály prídu do parlamentu, aby sa nejakým spôsobom dosiahla dohoda," uviedol hovorca premiérky.

Národná rada SR by mala o uvedených zmenách rokovať s najväčšou pravdepodobnosťou už na najbližšej schôdzi v septembri. Hlavným problémom pre ich schválenie je záporný postoj koaličnej SaS. Podporiť záchranný mechanizmus však odmieta aj opozičná SNS.


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
01 - Modified: 2004-05-11 20:56:58 - Feat.: 0 - Title: Polícia je pripravená 02 - Modified: 2004-05-11 20:57:20 - Feat.: 0 - Title: Ilegálne transplantácie orgánov albánskych detí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:39