StoryEditor

Bugár si verí na osem percent. Aj bez koalície

19.01.2010, 10:32
Autor:
TASRTASR
Strana Most-Híd sa nebráni vytvoreniu koalície pre júnové parlamentné voľby so žiadnou z opozičných strán. Pri SMK by musela podľa svojho predsedu Bélu Bugára (na snímke) rozmýšľať trochu inak.

Ak sa však žiadne spojenectvo nevytvorí, Most-Híd je pripravený ísť do volieb aj samostatne. "A cítime sa na osem percent," vyhlásil dnes pre TASR Bugár.

Zároveň dodal, že v súčasnosti jeho strana rokuje s viacerými opozičnými subjektmi. "Rokujeme napríklad aj s SaS, máme rôzne ďalšie rokovania napríklad aj s OKS," priblížil Bugár. Spomínaný osempercentný výsledok v júnovom hlasovaní očakáva v prípade, že sa vzchopia aj štruktúry strany a Most-Híd bude spolu s nimi viesť kampaň "mohutnejšie".

S SMK asi ťažko
V súvislosti s vytvorením koalície Bugár dodal, že hoci nevylučuje spojenie s ktoroukoľvek opozičnou stranou, s SMK by jeho Most-Híd "asi ťažko uzatváral nejakú koalíciu". "Keby sme mali rokovať s SMK, tak sú tam personálne problémy. Pán Csáky a pán Duray robia politiku, ktorá nie je osožná ani pre občanov maďarskej národnosti, ani pre Slovensko, takže to by sme museli rozmýšľať trošku ináč," vysvetlil pre TASR predseda Mosta-Híd.

Zároveň pripomenul, že SMK navyše koalíciu s Mostom-Híd vylúčila. "Oni to vôbec nepripúšťajú. Predseda Csáky sa vyjadril tak, že aj keby sa nemali dostať do parlamentu, tak s nami do koalície nepôjdu," doplnil Bugár.

Csáky zavádza
Na margo Csákyho nedávneho vyjadrenia, že SMK má rôzne informácie o tom, že niektorí bývalí členovia už oľutovali svoje rozhodnutie opustiť stranu, a ak by sa chceli vrátiť, tak SMK je pripravená individuálne prehodnotiť každú žiadosť o návrat, Bugár uviedol: "My takéto informácie nemáme, ale u pána Csákyho sme zvyknutí na to, že zavádza." Podľa Bugárových slov sa do Mosta-Híd prihlásili aj minulý týždeň ďalší členovia z SMK.

Ako tvrdí predseda Mosta-Híd, pre stranu však nie je dôležité súťažiť tým, kto bude mať koľko členov z druhej strany. "Pre nás je najdôležitejšie, či akýkoľvek člen verí v to, že sa dá vybudovať občianska strana, ktorá bude pracovať na základe spolupráce medzi Slovákmi, Maďarmi a ďalšími národnosťami. A tam je dôležitý program a nie to, čo kto vyhlási," zdôraznil Bugár.

V súvislosti s parlamentnými voľbami zároveň dodal, že strana sa na ne už pripravuje. "Máme harmonogram, úlohy pre okresy a šéfa, ktorý bude šéfom volebného tímu. Je ním bratislavský predseda strany László Solymos, ktorý už aj pomaličky pripravuje tím. A o dva týždne schvaľujeme materiály," priblížil Bugár. Čo sa týka kandidátky, tou sa bude podľa neho strana zaoberať až koncom februára. Zatiaľ teda nie je určený ani jej líder.

01 - Modified: 2004-06-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zelená novej jadrovej elektrárni vo Fínsku
01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-18 06:01:30 - Feat.: - Title: Chorvátske demokratické spoločenstvo začne vo štvrtok rokovať o novej vláde. Voľby vyhralo tretíkrát v rade 03 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 04 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 05 - Modified: 2024-04-10 13:14:44 - Feat.: - Title: V juhokórejských parlamentných voľbách jasne zvíťazila opozícia, ukazujú exit polly
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:22