StoryEditor

O smrti Šebeščáka z kauzy Horizont súd nevedel

04.04.2012, 00:00
Autor:
TASRTASR

Špecializovaný trestný súd v Pezinku nebol informovaný o úmrtí konateľa skrachovanej nebankovky Horizont Mariána Šebeščáka. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Špecializovaný trestný súd údajne ani nemusel byť informovaný, keďže si Šebeščák časť svojho právoplatného trestu odpykal a v ďalšej kauze tunelovania nebankoviek BMG a Horizont Slovakia a v procese prebiehajúcom na pezinskom súde vystupoval už len ako svedok. Záviselo to teda od "dobrej vôle českej strany, či bude príbuzných informovať".

Jeden z troch konateľov skrachovanej nebankovej organizácie Horizont Slovakia Marián Šebeščák zomrel na nespresnené zdravotné komplikácie ako 52-ročný ešte v januári v Prahe. Informoval o tom v pondelok 2. apríla portál sme.sk. Šebeščák bol svedkom v kauze tunelovania skrachovaného Horizontu, kde je hlavným obžalovaným Jozef Majský. "Vystupoval ako mafiánsky boss. Nič nepodpisoval, iba vydával pokyny," povedal o Majskom v januári 2006.

Po advokátovi Martinovi Bognárovi ide o smrť druhého dôležitého svedka proti Majskému. V roku 2003 Šebeščák polícii oznámil, že sa ho Majského strana snažila ovplyvniť, aby zmenil výpoveď. Kauzu Horizont Špeciálny súd uzavrel v januári 2007. Vladimíra Fruniho a Františka Matika odsúdil na 11,5 roka, Šebeščáka na sedem rokov, lebo ako jediný spolupracoval. V decembri 2007 Šebeščáka na podmienku z väzenia prepustili. Súd rozhodol, že sa polepšil.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 19:50