StoryEditor

Mečiar: Slota sa bojí stíhania. Slota: Mečiar je dávno prežitý

14.06.2011, 00:00

Predseda SNS Ján Slota nechce reagovať na najnovší útok svojho bývalého koaličného partnera Vladimíra Mečiara. Líder ĽS-HZDS v rozhovore pre HN o Slotovi povedal, že má strach, že bude trestne stíhaný. "V prípade pána Mečiara ide o dávno prežitého politika a tomu zodpovedá aj jeho úroveň vyjadrení," tlmočila Slotu hovorkyňa národniarov Jana Benková.

Polícia nekomentuje

Mečiar na otázku, či vie o niečom, kvôli čomu by sa Slota mal obávať stíhania, v rozhovore povedal: "Sú tu orgány činné v trestnom konaní, ktoré by mali možno niektoré veci vyhodnotiť inak. Je to môj osobný právny názor. Ale pokiaľ ide o skutky, nechcite to odo mňa." Predseda HZDS nazval šéfa SNS zbabelým človekom a povedal o ňom, že bude slúžiť komukoľvek: "Pomôže tejto vláde toľkými hlasmi, koľko bude potrebovať." Slota s Mečiarom pritom v minulosti stáli vedľa seba v dvoch vládach. Slotova SNS sa po vlaňajších voľbách len tesne dostala do parlamentu, Mečiarovo HZDS po rokoch dokonca zostalo mimo neho.

HN sa v súvislosti s Mečiarovými vyjadreniami opýtali polície, či preveruje nejaké informácie týkajúce sa Jána Slotu. "Polícia neposkytuje informácie ku konkrétnym osobám," znela odpoveď hovorkyne policajného prezídia Andrey Dobiášovej.

Spišiak: Slota je v strese
Šéf polície Jaroslav Spišiak však v najnovšom rozhovore pre týždenník .týždeň na Slotovu adresu vyhlásil: "Ten človek je jednoducho v strese, pretože sa niečoho veľmi bojí." Predseda opozičných národniarov v uplynulých dňoch na Spišiaka viackrát zaútočil.

Tvrdil o ňom, že má blízko k bývalému šéfovi gangu pápayovcov, že sa pozná s nájomným vrahom, hovoril o autonehodách či krádežiach benzínu, ktorých sa mal Spišiak v minulosti dopustiť, či o spolupráci s maďarskou tajnou službou. SNS dokonca podala na šéfa polície podnet na Národný bezpečnostný úrad, aby ho nanovo preveril.
Ján Borčin

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:58