StoryEditor

"Nie sme štrajkokazi, len nechceme trestať rodičov"

13.09.2012, 19:17
Žiakom v triede neprekážalo, že sedia v škole, zatiaľ čo ich kamaráti majú voľno.

Zatiaľ čo drvivá väčšina učiteľov na Slovensku včera štrajkovala, Silvia Pozsárová zo Strednej zdravotníckej školy na Strečnianskej ulici v Bratislave prišla do práce a učila ako každý deň. „Napriek tomu, že štrajk, čo sa týka požiadaviek, schvaľujeme, s jeho formou nesúhlasíme. Aj tak sa ním nič nedosiahne, takže to nie je konštruktívny spôsob“ vysvetľuje mladá učiteľka.

Tvrdí, že štrajk nepodporila, pretože učitelia tak dostávajú rodičov a deti do rovnakej pozície, do akej na konci minulého roka dostali lekári pacientov. „Keďže pán minister Čaplovič avizoval, že v rozpočte nie je na zvýšenie miezd učiteľov dosť peňazí, je to podľa mňa celé bezpredmetné,“ myslí si Pozsárová.

Žiakom v jej triede neprekážalo, že sedia v škole, zatiaľ čo ich kamaráti majú voľno. „My sme tu radi,“ hovorí Anna Némethová.

„Je dobré, že sme išli do školy a učíme sa. Prázdniny sme mali predsa dva mesiace,“ pridáva sa aj Michaela Komjatkyová. Riaditeľka školy Eva Drobná hovorí, že rozhodlo, že väčšina učiteľov na škole ostrý štrajk odmietla: „Za štrajk boli len traja zamestnanci z devätnástich. S požiadavkami súhlasia, nestotožňujú sa však s formou štrajku.“

 


 Všetko o štrajku učiteľov nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

01 - Modified: 2004-09-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Číslo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:14