StoryEditor

Aktivisti Occupy GP zverejnili svoje požiadavky

16.04.2012, 22:11
Autor:
TASRTASR

Aktivisti, ktorí pripravujú akciu Occupy GP (Okupácia Generálnej prokuratúry), zverejnili zoznam svojich požiadaviek. Okrem iného chcú, aby sa dôsledne aplikoval zákon o preukazovaní pôvodu majetku, pravidelné informovanie verejnosti o súdnom spore Jaroslava Haščáka a Toma Nicholsona či vyšetrenie zásahu policajtov na takzvanom proteste Gorila.

Aktivisti žiadajú, aby Tlačová agentúra SR v mesačných intervaloch informovala o postupe vo vyšetrovaniach, tak, aby sa nenarušil ich priebeh, zbavenie mlčanlivosti príslušníkov Slovenskej informačnej služby pre vyšetrenie káuz a spravodlivé potrestanie a morálne odsúdenie osôb, ktoré sa na korupčných kauzách podieľali. Akcia Occupy GP sa začne 1. mája pred budovou Generálnej prokuratúry SR v Bratislave a potrvá do odvolania, respektíve do splnenia požiadaviek.

Aktivisti sa zaväzujú, že nebudú obmedzovať dopravu a ani inak ohrozovať chod mesta, budú poslúchať policajtov a "správať ako civilizovaní občania". Dištancujú sa od prejavov rasovej, náboženskej a inej neznášanlivosti a odmietajú násilie a ničenie majetku. Politické strany, iniciatívy a občianske združenia vyzývajú, aby akciu podporili. Aktivisti Occupy GP chcú nenásilným protestom vyzvať Generálnu prokuratúru na razantnú činnosť a objektívne informovanie verejnosti.
TASR informovali Jozef Oravec a Filip Rázga.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:52