StoryEditor

Pučík môže zvolať výbor kvôli výbušnine. Žiadosť však nedostal

11.01.2010, 16:59
Autor:
TASRTASR
Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Rudolf Pučík (SNS) nemá problém vyhovieť žiadosti poslanca Národnej rady SR Martina Pada (SDKÚ-DS) a zvolať rokovanie výboru v súvislosti s kauzou nevydareného policajného cvičenia, pri ktorom sa dostala výbušnina na palube lietadla do írskeho Dublinu.

 Najskôr však takúto žiadosť s podpismi tretiny členov výboru musí dostať. Ako pre TASR uviedol, to sa doteraz nestalo napriek Padovým tvrdeniam, že žiadosť so súhlasom piatich členov výboru už Pučíkovi poslal elektronickou poštou.

"O 15.45 h volala asistentka pána Pada môjmu tajomníkovi do výboru, že by mu chcela poslať e-mail. Doposiaľ nič neprišlo, ani e-mail, ani list," povedal pre TASR Pučík. Dodal, že v prípade, že Pado prinesie žiadosť s podpismi od tretiny poslancov z výboru, ktorých je v ňom dovedna 12, do siedmich dní odo dňa doručenia žiadosti musí zvolať rokovanie výboru. Ako tvrdí, s tým problém nemá.

"Keď pošlú žiadosť s podpismi a zdôvodnia ju, môžu sa aj pána ministra pýtať. Ja im nebudem brániť. Nedovolí mi to ani rokovací poriadok," reagoval na informáciu o tom, že Pado chce na rokovaní výboru počuť vysvetlenia z úst ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).

Martin Pado dnes pre TASR uviedol, že žiadosť formou e-mailu Pučíkovi poslal o 16.00 h. "Požiadal som predsedu o zvolanie mimoriadneho rokovania výboru vzhľadom na to, čo sa udialo na popradskom letisku. K celému nevydarenému cvičeniu a k tomu, že odišla zásielka trhaviny zo Slovenska do cudzej krajiny," priblížil.

Od rokovania výboru očakáva presnejšie a aktuálnejšie informácie od samotného ministra Kaliňáka. "Očakávam aj stanovisko pána ministra k systémovým pochybeniam, ku ktorým došlo pri tomto cvičení. A tiež chcem, aby bola ukončená diskusia okolo nepravdivých informácií pána ministra alebo skôr pána premiéra o tom, že takéto praktiky sa diali aj za minulých vlád," doplnil Pado s tým, že takéto tvrdenia sú nepravdivé.

Poslanec sa chce rozprávať podľa vlastných slov aj o tom, "prečo sa zaviedol taký systém, ktorý je v rozpore so zákonom o Policajnom zbore, t.j., využívanie civilných osôb bez ich vedomia ako osoby kvázi spolupracujúce s políciou".

Podľa Pada so zvolaním výboru súhlasili poslanci Vladimír Palko (nezávislý), Martin Fedor (SDKÚ-DS), Béla Bugár (nezávislý) a Ján Kovarčík (ĽS-HZDS). Ostatných členov výboru vraj Pado ani neoslovil. "Lebo zvyšok je Smer-SD a SNS a tí sa už jasne vyjadrili," objasnil pre TASR.

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:09