StoryEditor

Policajné odbory sa zastávajú Kaliňáka

08.01.2010, 15:32
Autor:
TASRTASR

V súvislosti s poľutovaniahodným prípadom na popradskom letisku je Odborový zväz polície v Slovenskej republike (OZP v SR) znepokojený útokmi na osobu ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Stupňujúce sa útoky navyše vedú k nepodloženému znevažovaniu práce celého Policajného zboru," konštatuje sa vo vyhlásení Predsedníctva OZP v SR, ktoré médiám poskytol Peter Ondera.

"Odborový zväz polície v SR je presvedčený, že Robert Kaliňák nenesie osobnú zodpovednosť za kauzu a plne podporuje jeho ďalšie zotrvanie vo funkcii," uvádza sa vo vyhlásení. Odborový zväz polície v SR upozorňuje, že sa dlhodobo usiluje o stabilizáciu pomerov v rezorte, ktorú práve časté výmeny ministrov v minulosti negatívne poznačili. "Navyše, pán minister Robert Kaliňák sa do histórie Policajného zboru (PZ) zapíše ako minister, ktorý sa mimoriadnym spôsobom zaslúžil o skvalitnenie pracovných a sociálnych podmienok príslušníkov PZ," zdôrazňuje odborový zväz.

Čo sa týka popradskej kauzy, OZP v SR očakáva, že urýchlené dôkladné vyšetrenie priebehu celej udalosti zistí všetky relevantné fakty a mieru zodpovednosti jednotlivcov. "OZP v SR zároveň ministra vnútra dôrazne žiada, aby po ukončení kontroly bezodkladne prijal potrebné personálne a organizačné opatrenia, ktoré by podobnému prípadu v budúcnosti zabránili," uvádza sa vo vyhlásení.

Odborový zväz polície v SR v tejto súvislosti konštatuje, že kritici preradenia Úradu hraničnej a cudzineckej polície priamo pod Ministerstvo vnútra (MV) zabudli na podstatný fakt: nevyhnutnou podmienkou odsúhlasenia vstupu SR do Schengenského priestoru bolo vyčlenenie Úradu hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) mimo Policajný zbor a súčasné paralelné zapojenie agentúry FRONTEX do riadenia a kontroly činnosti hraničnej a cudzineckej polície v podmienkach SR.

"Neznalým pripomíname, že agentúra FRONTEX je zriadená Európskou komisiou na kontrolu a riadenie ochrany vonkajšej hranice EÚ, ktorej súčasťou sú aj medzinárodné letiská. Napriek množstvu vykonaných spoločných cvičení zo strany agentúry FRONTEX dosiaľ neboli vytknuté žiadne nedostatky v oblasti postupov príslušníkov ÚHCP pri kontrole osôb a batožín," uvádza sa vo vyhlásení predsedníctva odborového zväzu.

01 - Modified: 2024-03-06 18:10:52 - Feat.: - Title: Má Rusko za chrbtom a zálusk na post prezidenta. Ako vyzerá výjazd „kráľa alternatívnych médií“ medzi voličov 02 - Modified: 2022-05-03 11:23:45 - Feat.: - Title: Vallo skritizoval nový stavebný zákon: Hlavné mesto môže stratiť kontrolu nad rozvojom 03 - Modified: 2022-04-28 08:34:53 - Feat.: - Title: Petková zo Zastavme Korupciu: Fico nie je whistleblower. Vyšetrovatelia majú v prípade Kaliňáka silnejšie dôkazy 04 - Modified: 2022-04-27 07:25:56 - Feat.: - Title: Kaliňákov blízky človek: pracoval na vnútre a od firmy obvineného exministra si prenajíma luxusný byt 05 - Modified: 2022-04-26 10:22:57 - Feat.: - Title: Čaputová o Ficovi: Takéhoto ho poznáme. Jeho hru však odmietam, je založená na lži
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 05:38