StoryEditor

Fico: Radičová je len figúrka alebo dostane z prenájmu budov províziu

19.08.2011, 17:51
Autor:
TASRTASR

Podľa predsedu strany Smer-SD Róberta Fica sa uzatvorením zmluvy o prenájme budovy pre daňové úrady v Košiciach so spoločnosťou Nitra Invest dokončil mimoriadne závažný prípad straníckeho klientelizmu. Ten je už podľa Fica tolerovaný aj premiérkou Ivetou Radičovou. "Od siláckych vyjadrení o položení vlády Iveta Radičová postupne prechádzala k tichému tolerovaniu arogancie a drzosti SDKÚ-DS," povedal dnes Fico.

Radičovej vyčíta, že tolerovala zrušenie prvej súťaže na prenájom budov, ako aj to, že v ďalšej súťaži už bola iba firma Nitra Invest okresného šéfa SDKÚ-DS v Nitre Ondreja Ščurku. Podľa Fica takisto tolerovala, že ponuka Nitra Investu je predražená a Radičová nekonala ani na základe výsledkov skúmaní neziskových organizácií. Tie odporúčali zmluvu s Nitra Investom nepodpísať. "Tak, ako stúpa frekvencia vyhlásení Ivety Radičovej o transparentnosti a boji proti korupcii a klientelizmu, je to práve Iveta Radičová a SDKÚ-DS, ktorí posúvajú hranice korupcie a klientelizmu do nepredstaviteľných hraníc," tvrdí Fico.

Podľa neho je jednou z možností, prečo premiérka tolerovala takýto priebeh výberu budovy pre daňové úrady, to, že je v kauze finančne zainteresovaná a dostane časť provízie. Ďalšou možnosťou je podľa Fica, že Radičová je vo vláda len ako figúrka bez akejkoľvek schopnosti a možnosti o čomkoľvek rozhodnúť. "Pýtame sa teda Ivety Radičovej: pani premiérka, máte z tohto prenájmu finančný prospech alebo ide len o ďalší dôkaz, že ste úplná figúrka v rukách Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša vo vláda Slovenskej republiky?" uviedol Fico.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 20:34