StoryEditor

Haščáka dohodila Radičová

05.02.2012, 23:00

V obave, že Gorila ovplyvní výsledok volieb, sa líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda včera snažil očistiť svoje meno. "Nedovolím urobiť zo seba zlodeja," vyhlásil. Tvrdí, že nikdy neprijal ani jediný cent ako províziu za obchody dohodené finančným skupinám. Vyzval, aby sa Gorila vyšetrila.

Predvolebná Gorila
Podľa Dzurindu už nie je Gorila o korupcii, ale o predvolebnom boji. Preferencie jeho strany klesli od volieb v roku 2010 o polovicu, na asi osem percent. Hoci podľa neho mali viacerí politici Gorilu v rukách už pred minulými parlamentnými voľbami, neverili, že SDKÚ bude zostavovať vládu, preto ju vtedy nevytiahli ako tromf. "Čo robil Spišiak štyri roky, prečo doteraz čušal?" pýtal sa Dzurinda, nespokojný s prácou policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. Zdá sa mu, že aj minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) zasahuje do vyšetrovania nenáležite.

Dzurinda neodstúpi
Gorilu mal Dzurinda vysvetľovať už vo štvrtok minulý týždeň, spoločná tlačová konferencia vedenia sa napokon nekonala. Podľa informácií HN z prezídia strany dôvodom bolo, že podpredsedníčka Lucia Žitňanská nesúhlasila s navrhovaným postupom. Dzurinda včera vystúpil sám. "Toto je moja kauza, nepotrebujem barličku ani zľava, ani sprava," okomentoval. Problémy v strane nie sú ani podľa Žitňanskej.

S Haščákom si netyká
Dzurinda podľa vlastných slov dostával od SIS správy o Gorile už v roku 2006, ale ich nechcel zverejňovať, aby nezmaril akciu tajnej služby. So spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom sa vraj stretol iba raz, pred tromi rokmi v dome Ivety Radičovej." Haščák sa vraj zaujímal o politickú situáciu a o šance Radičovej vyhrať prezidentské voľby. "Netykáme si," povedal Dzurinda.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:36