StoryEditor

Kaník chce za druhý pilier bojovať aj pred súdom

03.07.2012, 16:47
Autor:
TASRTASR
Poslanci SDKÚ-DS zatiaľ vyzbierali v petícii za 2. pilier 40-tisíc podpisov.

Ak bude vláda SR presadzovať zmeny v 2. dôchodkovom pilieri aj po predložení petície za jeho ochranu, poslanci opozičnej SDKÚ-DS sa obrátia na Ústavný súd (ÚS) SR. Pre TASR to dnes vyhlásil poslanec Národnej rady (NR) SR Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS).

"Posledné informácie, ktoré poskytlo ministerstvo práce, hovoria o tom, že tento úmysel vlády je s veľkou pravdepodobnosťou protiústavný," povedal Kaník.

Počet podpisov pod petíciu, ktorá vyzýva vládu, aby nemenila pravidlá 2. dôchodkového piliera, už podľa Kaníka prekročil hranicu 40.000. Cieľom predstaviteľov SDKÚ-DS je pritom dosiahnuť 100.000 a viac podpisov, aby mohla byť petícia zaradená na rokovanie NR SR.

Podľa pôvodného plánu malo zbieranie podpisov prebiehať celé leto, avšak situácia sa vyvíja o niečo lepšie, než iniciátori petície predpokladali. "Je tretí týždeň a máme 40.000 podpisov, to je myslím celkom fajn," podotkol Kaník. Dodal, že oslovení ľudia nesúhlasia s ohlásenými zmenami v 2. pilieri, pretože ich vnímajú ako zásah do osobného vlastníctva.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 11:52