StoryEditor

Uhliarik sa na ministerstve obklopil ľuďmi z Penty

06.09.2011, 00:00

Súčasný šéf rezortu zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) čelí kritike za to, že na ministerstve po jeho boku pracujú ľudia, ktorí predtým pôsobili vo finančnej skupine Penta. Tá je pritom v zdravotníckom sektore zastúpená najmä cez zdravotnú poisťovňu Dôvera. Tu ako manažérka odboru liekovej politiky v minulosti pôsobila Michaela Gajdošová. Dnes je riaditeľkou sekcie farmácie a liekovej politiky ministerstva zdravotníctva a predsedá tiež kategorizačnej komisii. Orgánu, ktorý rozhoduje o cenách liekov, koľko a za čo sa bude doplácať a ktorému novému lieku sa umožní vstúpiť na trh.

Spolu s Gajdošovou podľa medializovaných informácií na ministerstve pôsobí jej niekdajší kolega z Dôvery -- Matúš Tekel. Je vedúcim Odboru kategorizácie, cenotvorby a liekovej politiky ministerstva. Odboru informatiky ministerstva zase šéfuje Peter Kažík, zodpovedný aj za projekt eHealth. Predtým pracoval vo viacerých firmách skupiny Penta.

Ďalším dôležitým mužom nášho zdravotníctva je šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marián Faktor, vymenovaný ministrom. Predtým bol riaditeľom krajskej pobočky Dôvery v Žiline. V poisťovni podľa už zverejnených informácií pôsobí tiež niekdajší člen Predstavenstva Dôvery Martin Kultan.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:10