StoryEditor

Gonda: Požiadal som Kaliňáka, aby výšku odškodnenia nezverejňoval

25.01.2010, 15:26
Autor:
TASRTASR

Popradčan Štefan Gonda, ktorý chybou polície letecky previezol do írskeho Dublinu vzorku výbušniny, si neželá, aby minister vnútra zverejnil výšku odškodného za vzniknuté nepríjemnosti. Uvádza to vo vyhlásení, ktoré TASR poskytla Gondova manželka.

"S ministerstvom vnútra som v rokovaní o odškodnom a z dôvodu ochrany môjho súkromia som požiadal ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby výšku odškodnenia nezverejňoval," uvádza Gonda.

Popradčan vo vyhlásení ďalej uviedol, že 4. januára v neskorých večerných hodinách ho telefonicky kontaktovala slovenská polícia s tým, že v popruhoch vaku z vonkajšej strany by mohol byť uložený balíček, ktorý je pachovou vzorkou pre psa. V tom čase sa Slovák nachádzal v Dubline, kam priletel z Popradu 2. januára. "Ja som batoh skontroloval a po chvíli som našiel v bedrovej oblasti popruhov vrecko so sivou hmotou. Vrecko nebolo vo vnútri batohu," uvádza Gonda, ktorý dodáva, že policajti mu vec vysvetlili a oznámili, že na druhý deň ráno si pre vzorku prídu ich írski kolegovia.

Ako ďalej uvádza, na druhý deň ho írska polícia najprv dva razy kontaktovala a následne si pre vzorku prišiel jeden policajt, ktorému ju odovzdal. To, čo sa odohralo ďalej, Popradčana zaskočilo. "Bol som na niekoľko hodín zadržaný, čo mi spôsobilo traumu.

Napokon, pravdepodobne na základe opätovného vysvetlenia zo slovenskej strany prišiel za mnou jeden vyššie postavený policajt, ktorý mi oznámil, že budem prepustený bez akýkoľvek ďalších dôsledkov a za írsku políciu sa mi ospravedlnil," uvádza Gonda a dodáva, že rovnako prijal ospravedlnenie slovenskej polície i ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Tí sa podľa Gondu spolu so slovenskou ambasádou v Dubline angažovali na riešení problému a zmiernení nepríjemností.

01 - Modified: 2024-03-06 18:10:52 - Feat.: - Title: Má Rusko za chrbtom a zálusk na post prezidenta. Ako vyzerá výjazd „kráľa alternatívnych médií“ medzi voličov 02 - Modified: 2022-05-03 11:23:45 - Feat.: - Title: Vallo skritizoval nový stavebný zákon: Hlavné mesto môže stratiť kontrolu nad rozvojom 03 - Modified: 2022-04-28 08:34:53 - Feat.: - Title: Petková zo Zastavme Korupciu: Fico nie je whistleblower. Vyšetrovatelia majú v prípade Kaliňáka silnejšie dôkazy 04 - Modified: 2022-04-27 07:25:56 - Feat.: - Title: Kaliňákov blízky človek: pracoval na vnútre a od firmy obvineného exministra si prenajíma luxusný byt 05 - Modified: 2022-04-26 10:22:57 - Feat.: - Title: Čaputová o Ficovi: Takéhoto ho poznáme. Jeho hru však odmietam, je založená na lži
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:44