StoryEditor

Rafaj: Ak nepôjde SNS do vlády, vznikne ďalší "mačkopes"

06.03.2012, 11:51
Autor:
TASRTASR

Na základe definovania národno --štátnych priorít Slovenska by po voľbách mohla vzniknúť vláda Smeru-SD a Slovenskej národnej strany, ktorých programy sú navzájom kompatibilné. Druhou alternatívou je vznik programového "mačkopsa" spojením Smeru-SD s niektorým členom súčasnej vládnej koalície. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil podpredseda SNS Rafael Rafaj.

Práve na takúto kombináciu podľa Rafaja verejnosť pripravujú médiá aj rôzni analytici. O stabilite budúcej vlády dnes podľa neho hovoria tie subjekty, ktoré už niekoľkokrát spôsobili rozpad vládnej koalície, "v prípade KDH trikrát a v prípade SDKÚ-DS dva krát". "Slovensko potrebuje proslovenskú vládu, ktorá nebude možná bez SNS," zdôraznil podpredseda národniarov.

"V nejakom zlepencovom ľavicovo - pravicovom mačkopsovi by to bolo len z dažďa pod odkvap. Riešenie je v definovaní národno-štátnych záujmov," zdôraznil Rafaj, podľa ktorého sa štát za jeden a pol roka súčasnej vlády prepracoval cez ekonomickú a politickú krízu až do krízy spoločenskej. "Pre väčšinu strán je dôležitejšie to, čo hovorí Brusel, ako to, čo hovorí slovenský občan," dodal. "Politické subjekty a je v podstate jedno, či sú kresťansky, alebo liberálne orientované, uprednostňujú zahraničný záujem," povedal Rafaj s tým, že SNS by napríklad investičné stimuly presmerovala z podpory zahraničných investorov na podporu domácich podnikateľov.

"Chcem všetkých vyzvať, aby k voľbám prišli. Voľby sú poznačené mnohými kauzami a negativizmom, ktorý oslabuje občiansku statočnosť ľudí a dáva ich do pozície apatie," vyhlásil napokon Rafaj, podľa ktorého odhodlanie ľudí zúčastniť sa na voľbách zneisťujú rôzne spravodajské hry, ktoré sa pravidelne objavujú v médiách.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:11