StoryEditor

Stávkové kancelárie s tipujúcimi volieb prehrali

13.03.2012, 18:00
Najlepší tip priniesol výhercovi takmer 15-tisíc eur. Vložil pritom len 72 eur.

Víťazom volieb nie je len strana Roberta Fica. Takmer 15-tisíc eur z nich vyťažil aj tipujúci zo Seneckého okresu. Stavil pritom len 72 eur. Správne totiž predpokladal, že Lucia Žitňanská získa viac preferenčných hlasov ako Mikuláš Dzurinda, Ján Figeľ predbehne Pavla Hrušovského a Robert Fico sa umiestni vyššie ako Robert Kaliňák a Pavol Paška. Rovnako tak sa stávkarovi podarilo dobre si tipnúť volebné výsledky strán.

Stávková kancelária identitu výhercu aj jeho bydlisko tají. „Je to malá obec, v záujme nášho klienta ju nebudeme konkretizovať,“ povedal Martin Panák zo spoločnosti Niké.

Kancelárie prerobili
Stávkové kancelárie hlásia státisíce podaných tiketov a vysokú úspešnosť tipov. Prišli o tisícky eur. Niké napríklad vyplatila na výhrach až trojnásobok vkladov, ktoré dostala od tipujúcich. „Najúspešnejší boli v odhadoch, ako dopadnú jednotlivé politické strany, na čo stavili od 50 centov až po 5-tisíc eur,“ hovorí generálny riaditeľ Niké Otto Berger. Vložených 5-tisíc bol zároveň aj najvyšší vklad na tiket, ktorý svojmu majiteľovi nakoniec priniesol výhru 7 500 eur. Správne tipoval, že sa strana 99 percent nedostane do parlamentu.

 

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:03