StoryEditor

Slováci najviac veria Ficovi. Politiku kazí Slota

07.09.2011, 10:26
Autor:
TASRTASR
Podľa prieskumu agentúry MVK úroveň slovenskej politiky najviac kazí Ján Slota.

Najdôveryhodnejším slovenským politikom je podľa najnovšieho prieskumu agentúry MVK predseda Smeru-SD Robert Fico. Za politika, ktorý spôsobuje vážne problémy a najviac kazí úroveň slovenskej politiky, ľudia označovali najčastejšie predsedu národniarov Jána Slotu.

Agentúra MVK prieskum vykonala v dňoch 23. až 29. augusta tohto roka na vzorke 1038 respondentov. Opýtaní mohli na otázku, ktorých politikov považujú za serióznych, takých, ktorým možno veriť, odpovedať tri mená. Za Robertom Ficom, ktorého do trojice najdôveryhodnejších radilo 33,2 percenta ľudí, sa umiestnila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) s 25,7 percenta hlasov. Trojicu politikov, ktorí majú dôveru slovenskej verejnosti, uzatvára prezident Ivan Gašparovič, ktorý v prieskume získal 18,8 percenta. Za prezidentom nasleduje predseda strany Most-Híd Béla Bugár a bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Ján Slota kazí úroveň slovenskej politiky podľa takmer 41 percent respondentov. Ďalším v poradí je predseda najsilnejšej koaličnej strany SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda s 23,9 percenta hlasov. V tesnom závese sa umiestnila premiérka Iveta Radičová. K politikom, ktorí spôsobujú vážne problémy a kazia úroveň politiky u nás, ju zaradilo 23,3 percenta respondentov. Do prvej päťky sa v tomto hodnotení dostal aj minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) a Robert Fico. Za expremiérom v rebríčku nasleduje Richard Sulík (SaS) a Vladimír Mečiar (ĽS-HZDS).

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:51