StoryEditor

Sulík dostane Slovensko do celého sveta

10.10.2011, 17:48
Zajtra budú hlasovanie o eurovale mapovať médiá z celej Európy, ale aj Japonska.

Slovensko sa zajtra stane mediálnym centrom sveta. Môže za to hlasovaniu o eurovale a dlhodobo odmietavý postoj strany Richarda Sulíka schváliť ho. Toľko zahraničných novinárov, koľko bude zajtra v Bratislave, bolo na Slovensku naposledy v roku 2005 pri stretnutí dvoch vtedy najsilnejších mužov sveta na summite Bush-Putin.

Zajtrajšie hlasovanie o eurovale si do slovenského parlamentu na vlastné oči prídu pozrieť desiatky novinárov z celého sveta. Medzi nimi aj novinári z pre nás exotickej japonskej televízie TV NHK. Tí patovú situáciu pri prijímaní eurovalu sledujú priamo na Slovensku už niekoľko dní. Okrem Japonska sa Slovensko dostane aj na obrazovky nemeckých ARD či ZDF. Agentúra Associated Press poskytne prenosy pre televízie BBC, ITN či CBS.

Okrem televízií požiadalo o akreditáciu do parlamentu aj množstvo printových médií. Medzi zvučné mená patrí New York Times, Allgemeine Zeitung či Washington Post. Stredobodom ich pozornosti je jediná osoba - Richard Sulík. „Záujem o rozhovor s predsedom parlamentu prejavilo takmer päťdesiat predstaviteľov médií z celého sveta,“ povedala pre HN Beáta Skyvová z komuniakčného odboru NR SR. „To ale nie je možné kapacitne zvládnuť“. Sulík preto až do hlasovania o eurovale rozhovory pre zahraničné médiá poskytovať nebude. Po ňom však podľa hovorkyňe SaS Tatiany Tóthovej šéf liberálov zahraničným médiám vyjde v ústrety a bude poskytovať vyjadrenia. „S predsedom slovenského parlamentu mám dohodnutý rozhovor na utorok,“ povedal pre HN spravodajca nemeckej televízie RTL Alexander Oetker.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:49