StoryEditor

SOZA sa mení. Vypustí niektoré poplatky

11.11.2012, 17:53
Ochranný zväz autorov plánuje po odchode Repčíka (na snímke) zmäkčiť svoje pravidlá.

Poplatky za použitie hudby by mali byť voľnejšie. Benevolentnejšiu politiku pripravuje ochranný zväz autorov hudobných diel SOZA. „Výbor sa uzniesol, že podrobí analýze sadzobník verejných produkcií s cieľom vytipovať citlivé druhy licencovania, ktoré by vyňal zo sadzobníka,“ povedal HN predseda zväzu Matúš Jakabčic. Volené širšie vedenie zväzu chce upravený sadzobník predstaviť do konca decembra. „Ide o zložité právne a technické otázky, ale pracovná skupina na tejto analýze intenzívne pracuje,“ hovorí člen výboru, básnik a textár Ján Štrasser.

Doposiaľ zväz rozsah výberu poplatkov rozširoval – pod vedením bývalého šéfa Vladimíra Repčíka žiadal napríklad poplatky za šírenie videí zo stránky YouTube, či od študentov za stužkové slávnosti.

Nový riaditeľ
Novú politiku zväzu už bude presadzovať nový riaditeľ. SOZA minulý týždeň vypísal na toto miesto výberové konanie, pričom od kanadidátov žiada vysokoškolské vzdelanie, plynulú angličtinu, manažérsku prax a znalosti v oblasti ochrany autorských práv.

Uchádzači sa môžu prihlásiť do konca týždňa. V prvom kole bude výbor selektovať uchádzačov do užšieho výberu na základe životopisu a motivačného listu. Nového riaditeľa by mal vybrať výbor na mimoriadnom zasadnutí v polovici decembra po osobnej prezentácii uchádzačov pozvaných do druhého kola.

 

 


 Celý článok nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 19:34