StoryEditor

Fico chce od Radičovej Miklošovu hlavu

23.08.2011, 18:24
Autor:
TASRTASR

Podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica môže premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) obnoviť rešpekt voči svojej osobe jedine odvolaním ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS). Ten podľa neho dlhodobo obhajoval spôsob výberu vhodnej budovy pre Daňové riaditeľstvo v Košiciach a označil ho za transparentný. "Myslím si, že takto by som určite postupoval ja. Ak by sa kauza dostala do takéhoto rozmeru a minister financií by odmietol poslúchať, bol by okamžite odvolaný z funkcie ministra financií," povedal dnes Fico.

Podľa Fica nemá arogancia s akou sa Mikloš postavil ku kauze obdobu. Výsmechom je podľa neho aj jeho tvrdenie, že ide o najtransparentnejší výber, aký bol kedy urobený pokiaľ ide o prenájom budovy pre štát. Preto by voči Miklošovi mala byť vyvodená zodpovednosť. "Je evidentné, že minister financií dlhodobo obhajoval tento absolútne nevýhodný prenájom pre štát v prospech okresného predsedu SDKÚ-DS," tvrdí Fico. Daňové riaditeľstvo minulý týždeň oznámilo, že uzatvorí zmluvu o prenájme budovy so spoločnosťou Nitra Invest okresného šéfa SDKÚ-DS v Nitre Ondreja Ščurku.

Podľa neho premiérka už nemôže ďalej na kauzu odpovedať mlčaním, a tak bolo zvolané mimoriadne zasadnutie predsedníctva strany Smer-DS, na ktorom sa bude riešiť vyslovenie nedôvery voči nej. "Pokiaľ do zvolania mimoriadneho zasadnutia predsedníctva nepristúpi premiérka ku vysvetleniu kauzy a vyvodeniu dôsledkov, musím pripustiť aj alternatívu, že predsedníctvo rozhodne o podaní návrhu na vyslovenie nedôvery predsedníčke vlády," vyhlásil Fico. K tomu by podľa neho mohlo dôjsť počas riadnej schôdze Národnej rady SR na prelome augusta a septembra.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:37