StoryEditor

Trnka je znova v hre. Chce ho Smer

22.11.2010, 13:22
Autor:
TASRTASR
Dobroslava Trnku navrhol za generálneho prokurátora poslanec Smeru-SD Mojmír Mamojka.

Poslanec Smeru-SD Mojmír Mamojka dnes ráno, tak ako v prvej voľbe, opätovne navrhol na post generálneho prokurátora súčasného šéfa prokurátorov Dobroslava Trnku. TASR to potvrdila Beáta Skyvová z tlačového odboru NR SR.

Práve Trnka bol v prvej voľbe najbližšie k zvoleniu, keď v tajnej voľbe získal najviac hlasov v prvom aj druhom kole. Tak ako iným kandidátom sa však ani jemu nepodarilo získať potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov. Trnkovi sa skončí sedemročné funkčné obdobie začiatkom februára.

Vládna koalícia sa už týždne snaží dospieť k dohode na spoločnom nominantovi na generálneho prokurátora, no zatiaľ sa jej to nedarí. Termín na podávanie nominácií vyprší dnes. Vládna štvorka na dnešnom rokovaní Koaličnej rady, ktoré je momentálne prerušené, zúžila podľa premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) okruh možných kandidátov na dvoch. O koho ide, nepovedala. Podľa jej slov sa "do ďalšieho kola ide s novými menami a tieto návrhy predkladajú predovšetkým Most-Híd a SaS". Koaličná rada bude pokračovať od 16.00 h na Úrade vlády SR.

Na dnešnom zasadnutí poslaneckého grémia sa zároveň dohodlo, že voľba nového generálneho prokurátora sa uskutoční 2. decembra.

01 - Modified: 2004-01-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: ČR obhájila pomoc Českej sporiteľni
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:34