StoryEditor

Dopravcovia ukončili štrajk. Boja sa kukláčov (video)

02.02.2010, 09:07
Autor:
ČTKČTK
Aktualizované 11.15 | Dopravcovia nespokojní s elektronickým mýtom ukončili čiastočné blokády ciest, odišli aj z posledného miesta protestu na hlavnom ťahu pri Ružomberku.

ČTK to povedal hlavný koordinátor akcie, ktorý nechcel byť menovaný. Dôvodom bola podľa neho obava pred zásahom polície. Podľa zástupcu Únie autodopravcov Slovenska Jaroslava Polačeka, ktorá protest organizuje, sa dopravcovia na ďalšom postupe dohodnú na popoludňajšej demonštrácii pred Úradom vlády.

Strach z kukláčov
"Už sa to rozpadlo, bol hlásený zásah kukláčov," povedal hlavný koordinátor, ktorý nechcel byť menovaný. Dodal, že informáciu prišla kamionistom povedať polícia. "Vôbec som nerátal s takým zásahom polície," dodal. Ružomberský cestný ťah bol pritom posledným miestom, kde dopravcovia nákladnými autami blokádou cesty vyjadrovali nespokojnosť s počtom spoplatnených ciest prvej triedy.

VIDEO: Banská Bystrica: Väčšina štrajkujúcich kamionistov už odišla


Čiastočná blokáda
Protest proti elektronickému mýtu sa začal v pondelok na viacerých miestach Slovenska, autá čiastočne na cestách blokovali jeden alebo dva jazdné pruhy tak, aby osobná a autobusová doprava mohla prejsť. Polícia počas dňa podľa regionálnych koordinátorov udelila viacero pokút, zadržala vodičské preukazy, desiatky z protestujúcich predviedla na policajnú stanicu. Podľa Polačeka približne 20 kamiónov zostali stáť na odpočívadle Triblavina pri Bratislave, polícia im ešte v pondelok večer nedovolila pokračovať v ceste do Bratislavy.

Protest sa ráno rozpúšťal pri Košiciach, Banskej Bystrici, Trnave. Pri Prešove a Trstenej sa po zásahu polície skončil ešte v pondelok. Ďalší postup chcú dopravcovia dohodnúť na demonštrácii pred Úradom vlády o 15. hodine.

01 - Modified: 2003-09-21 22:17:09 - Feat.: 0 - Title: R. Weiser: Slovensko núka investorom veľa výhod 02 - Modified: 2003-09-21 22:18:23 - Feat.: 0 - Title: Monitor zahraničnej tlače 03 - Modified: 2003-09-21 22:21:20 - Feat.: 0 - Title: Zvládne Rusko svoj rezort?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 06:55