StoryEditor

Dajte nevoličom koalície zľavy a výhody, vyzýva mailom Sulík

10.06.2010, 00:00

Veľké mítingy, maily, ale aj telefonáty. Strany budú loviť voličov do poslednej chvíle. Kampaň aj v jej bezprostrednom závere ovplyvnili povodne, dnes ju "pribrzdí" mimoriadna schôdza parlamentu.

SDKÚ podporí aj Nečas
Líderku SDKÚ-DS Ivetu Radičovú a najsilnejšiu opozičnú stranu príde zajtra na posledný veľký míting do Bratislavy podporiť aj predseda českej partnerskej strany ODS. "Veľmi sa teším, že medzi nás príde aj pán Petr Nečas. Nič špeciálne už nepripravujeme," povedala HN Radičová. Týmto vyvrcholí celá ich volebná kampaň. Strana zrušila pre povodne bežný program, ponechala len veľké mítingy v mestách. Líderka sa ešte zúčastní na televíznych diskusiách a ich "mladí" pomáhajú stále s odstraňovaním škôd po povodniach.

SaS ešte pritvrdila
SaS Richarda Sulíka pritvrdila natoľko, že zamestnávateľom mailom odporúča, aby odmenili pracovníkom, ktorí po voľbách v pondelok donesú hlasovacie lístky Smeru, ĽS-HZDS a SNS. Taktiež vyzýva, aby majitelia predajní dali zľavy tým, ktorí nebudú voliť koaličné strany a preukážu sa nevhodenými lístkami. "Ešte nikdy neboli voľby tak na hrane. Stačí doslova pár hlasov, ktoré rozhodnú o tom, či bude pokračovať táto hrôza alebo nie," stojí v maili. "Okopírovali sme to z Čiech," vysvetľuje HN Sulík.

HZDS na hrad
Sám Vladimír Mečiar, predseda koaličnej ĽS-HZDS, má prísť na veľkolepý posledný míting na Trenčiansky hrad. Ako nám povedal podpredseda HZDS Jozef Habánik, program bude pestrý. "Bude to také naše finále." Habánik zdôraznil, že stále sú ich ľudia v teréne, kde pomáhajú odstraňovať povodňové škody a bude to tak aj po voľbách.

SNS na Facebooku
Zaujímal nás aj záver kampane SNS Jána Slotu. Hovorca strany národniarov Dušan Štrauss nás odkázal na profil SNS na sociálnej sieti Facebook. "Tam sú aktuálne akcie v rámci kampane." Našli sme včerajšiu - slávnostné odhaľovanie dvojkríža v Tlmačoch. Na najbližšie dni akcie zverejnené nemali.

SMK skončí na juhu
Volebné kortešačky SMK zakončí zajtra v Komárne posledným mítingom. "Bude to veľká akcia," povedal HN podpredseda strany Gyula Bárdos. Podľa neho kampaň ovplyvnila dnešná schôdza parlamentu. Istým druhom ťaháka na voličov môže byť aj finančná pomoc pre povodňami poškodených, ktorá prostredníctvom SMK ide z
Maďarska.

KDH aj cez SMS
Strana Jána Figeľa stavila počas volebnej kampane najmä na osobný kontakt s ľuďmi a v tom chcú podľa podpredsedníčky KDH Márie Sabolovej pokračovať zajtra do poslednej chvíle. Tvrdí, že nechcú príliš tlačiť na ľudí, ktorí majú teraz iné starosti - s povodňami. V sobotu plánuje Sabolová oslovovať už len svoje okolie. "Už budem len telefonovať, pošlem mail alebo esemesku svojim známym a priateľom, aby som im povedala, aby išli voliť."

Most "bez prestania"
Most-Híd Bélu Bugára taktiež ako konkurenčná SMK bude mať ešte míting v Komárne. Avšak nespoliehajú sa len na juh Slovenska a "rozbalia" to aj v hlavnom meste. "Do piatkového večera ideme bez prestania," hovorí podpredseda Mostu Zsolt Simon. Aj on poznamenal, že sa venujú naďalej povodniam. Beáta Skyvová

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 08:53