StoryEditor

Kaliňák: Pri vyšetrovaní vraždy Daniela Tupého sa spravili chyby

07.07.2010, 13:37
Autor:
TASRTASR

Odchádzajúci šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) si myslí, že pri vyšetrovaní vraždy Daniela Tupého sa urobili chyby už na mieste činu. Ako ďalej poznamenal po poslednej schôdzi terajšej vlády, súčasné vedenie ministerstva a polície prípad prevzalo po trištvrte roku, kedy sa urobili zásadné veci, ktoré považuje za chyby, a tak sa veľmi ťažko vyšetrovalo.

Napriek tomu, že súd údajných útočníkov oslobodil, je Kaliňák rád, že sa našiel tím, ktorý mal odvahu sa pustiť do tohto prípadu. "Ja si myslím, že prípad objasnili, to, že súd skonštatoval otázku, že sa mu dôkazy nedostali dostatočné, to je jeho právo a myslím, že tí ľudia ďalej pracujú a chcú sa dostať k tomu, že nakoniec nejaký dôkaz bude."

Študent Daniel Tupý počas útoku 4. novembra 2005 na bratislavskom Tyršovom nábreží utrpel osem bodných rán, ďalšie poranenia hlavy, odreniny a zlomeniny. Zraneniam na mieste podľahol. Piatich mužov, ktorí boli z útoku obžalovaní, súd vlani oslobodil. Kaliňák na to reagoval s tým, že polícia pripraví novú sériu dôkazov, ktoré by dôkladne dokazovali vinu páchateľov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:54