StoryEditor

Prieskum HN: Nerozhodnutým sa najviac páči Fico a Sulík

06.06.2010, 18:30
Najväčšiu šancu získať nerozhodnutých voličov majú tesne pred parlamentnými voľbami Smer-SD Roberta Fica, ale aj SaS Richarda Sulíka.

Podľa exkluzívneho prieskumu agentúry Focus pre HN si práve tieto dve strany vybralo dvojciferené percento respondetov spomedzi nerozhodnutých.

Koalícia by mala navrch
Ako tretia skončila SDKÚ-DS s volebnou líderkou Ivetou Radičovou. Tú by si však volilo už len 6,6 percenta nerozhodnutých v prípade, že by niektorej strane museli dať svoj hlas. Ak by títo voliči, ktorí ešte váhajú, k volebným urnám naozaj prišli, podľa sociológa agentúry Focus Ivana Dianišku by mierne viedla súčasná koalícia. „Ak by sa nerozhodnutí rozhodli tak, ako uviedli, mierne lepšie by na tom boli koaličné strany, pribudlo by im cca 6 percent a opozičným cca 5 percent voličov.“

SaS a Most v ohrození
Prieskum tiež odhalil, o ktorých stranách voliči najviac pochybujú. Vstup do parlamentu majú podľa ich vlastných voličov najmenej istý politickí nováčikovia – SaS a Most-Híd. „Je to preto, že sú najmladšie. Ľudia váhajú,“ povedal Dianiška.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 07:19