StoryEditor

Anketa: Je potrebné rozdávať potraviny?

22.02.2011, 23:00

Ľudovít Kaník, poslanec za SDKÚ-DS
Takto reagovať na vývoj svetových cien potravín, ktoré zo Slovenska nemáme žiadnu šancu ovplyvniť, by mohlo len roztočiť špirálu ďalších požiadaviek na kompenzácie pre rôzne ďalšie sociálne skupiny. Keďže možnosti sú obmedzené, v konečnom dôsledku by to nevyriešilo túto situáciu. Rast cien potravín je celosvetová záležitosť, ktorú zo Slovenska nemáme šancu ovplyvniť.

Július Brocka, podpredseda KDH
Je v poriadku, keď sa vláda stará o najchudobnejších. Verím, že takéto opatrenie nebude kritizovať opozícia, ktorá všetky kroky vlády doteraz iba spochybňovala. Aspoň zásoby v intervenčných skladoch nevyjdú navnivoč.

Richard Švihura, poslanec za SaS
Nejde o systémové riešenie, ale na druhej strane môže pomôcť niektorým ľuďom. Verím, že vláda príde aj so systémovými opatreniami, ktoré zlepšia podnikateľské prostredie a zvýšia životnú úroveň.

Ondrej Dostál poslanec Mosta-Híd z OKS
Nepočul som o tom, ale nemyslím si, že by nejaké rozdávanie potravín štátom bolo dobrým riešením.

Robert Fico, predseda Smeru-SD
Premiérka Iveta Radičová sa dnes (včera, pozn. red.) oficiálne priznala ku katastrofe, ktorú na Slovensku napáchala jej vláda počas siedmich mesiacov pri moci. Prvým skutočne viditeľným výsledkom vlády sú žobračenky, ktoré majú navyše rozdávať humanitárni pracovníci. Tí však nastupujú vtedy, keď je v krajine katastrofa a nefunguje systém. Je to najotvorenejšie priznanie z antisociálnosti a nesolidarity.

Štefan Zelník, poslanec za SNS
Nechápem to. Vláda najprv ožobráči ľudí a potom im ide rozdávať múku. Premiérka by sa radšej mala postarať o to, aby ľudia mali prácu, slušný zárobok a zmizla chudoba. Najhoršie je, že múku a cestoviny znova dostanú tí najneprispôsobivejší, na ktorých už roky doplácame.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 18:30