StoryEditor

Bývalých nominantov SNS zbavili obvinenia v kauze Gemerský mlyn

04.02.2011, 15:11
Autor:
TASRTASR

Krajská prokuratúra v Bratislave doručila dnes dvom bývalým nominantom SNS vo Fonde národného majetku (FNM) SR Jozefovi V. a Ľubomírovi N. uznesenie z pondelka (31.1.) o tom, že na základe sťažnosti obhajcu jedného z obvinených ruší obvinenie oboch bývalých nominantov SNS v takzvanej kauze Gemerský mlyn.

"Voči tomuto rozhodnutiu už nie je možné podať sťažnosť. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave v uznesení skonštatoval, že vznesené obvinenie voči našim dvom bývalým nominantom bolo nezákonné," uviedla v tlačovej správe pre médiá hovorkyňa SNS Jana Benková.

O kauze ako prvý informoval ešte v októbri 2010 denník Sme. Podľa jeho zistení členovia výkonného výboru FNM SR dosadení minulou vládou schválili 20. júla 2010, už po parlamentných voľbách, mimosúdnu dohodu s podnikom Gemerský mlyn. Urobili tak napriek tomu, že mesiac predtým FNM SR vyhral s podnikom súdny spor na prvom stupni. Za fond sa ešte predtým svojimi rozhodnutiami dvakrát postavil aj Najvyšší súd SR. Návrh na schválenie zmluvy mal podať na výkonný výbor Jozef V., nominant SNS.

V januári vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil dvoch bývalých členov výkonného výboru FNM SR za porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom. Vyšetrovatelia vtedy vychádzali z predpokladu, že protiprávnym konaním podozriví fondu spôsobili škodu vo výške 4.770.000 eur.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:42