StoryEditor

Krčméry: Dovolenky v zahraničí sa môžu zmeniť na horor. Dal radu, ako cestovať

17.06.2021, 12:50
Autor:
lmlmTASRTASR
Profesor Vladimír Krčméry odporučil ľuďom, aby radšej dovolenkovali na Slovensku.

Profesor Vladimír Krčméry po krízovom štábe povedal, že počas leta nebude problém vycestovať. Otázny však môže byť vzhľadom na meniacu sa situáciu v jednotlivých krajinách návrat naspäť.

"Buď dovolenkujte na Slovensku a podporte miestny cestovný ruch, alebo dovolenkujte tam, odkiaľ sa viete hneď vrátiť autom," radí. Tvrdí, že v opačnom prípade sa návrat z dovolenky môže zmeniť na horor. 

​Veľkou obavou je najmä nový delta typ vírusu. "Sú údaje, že delta typ je už v každej krajine, musíme si počkať na sekvenáciu. Je lepšie, keď vieme, že bojujeme s nepriateľom a sme na neho pripravení," povedal Krčméry. Dodal, že rokovanie krízového štábu bude pokračovať v pondelok.

"Dostali sme domáce úlohy od ministrov, ktoré musíme do pondelka splniť. Najmä musíme zistiť, akou rýchlosťou sa nový typ vírusu šíri," povedal Krčméry.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odporučil cestovať ľuďom najmä do zelených krajín. "Apelujem na nich, aby sa dali očkovať. To je najlepšia vec, akú môžu spraviť. Odporúčam, aby cestovali najmä do zelených krajín, najlepšie v Európe," povedal po rokovaní krízového štábu Lengvarský.

V princípe ide o to, aby sme získali lepší prehľad o ľuďoch, ktorí sa vracajú z rôznych krajín,“ načrtol Lengvarský.

Hovorí napríklad o kontrolách na hraniciach, ale aj lepšej možnosti trasovania v rámci prípravy na tretiu vlnu.

Pandémia koronavírusu (17.6.) 15:47 Ľudia vedia, v ktorej krajine sú v akej farbe. Apelujem na nich, aby sa dali očkovať. To je najlepšia vec, akú môžu spraviť. Odporúčam, aby cestovali najmä do zelených krajín, najlepšie v Európe, povedal Lengvarský. 15:45 Odporúčame, aby ľudia cestovali vlastnými autami a aby sledovali každý deň situáciu, povedal Krčméry. 15:44 Mikulec apeluje, aby si ľudia aj v zahraničí dali urobiť test a aby boli opatrní a dávali pozor na svoje rodiny. 15:43 Situácia je, aká je a rokovalo sa o tom, či ideme otvárať reštaurácie a vracať sa k bežnému životu. My nemôžeme za to, že sa situácia mení každý deň, povedal Mikulec. 15:42 Keď sme sa dozvedeli, že je delta variant, zvolali sme okamžite krízový štáb, povedal Mikulec. 15:41 V hre je aj povinná štátna karanténa, otázne je v akej forme, tvrdí Mikulec. 15:38 "Sú údaje, že delta typ je už v každej krajine, musíme si počkať na sekvenáciu. Je lepšie, keď vieme, že bojujeme s nepriateľom a sme na neho pripravení," povedal Krčméry. 15:37 "Môžeme ísť na dovolenku kamkoľvek, ale nevieme zaručiť, či sa vrátime bez sprísneného režimu. Dovolenkujme radšej na Slovensku, je to krásna krajina," povedal Krčméry. 15:34 V pondelok by sme mohli prijať konkrétne opatrenia, hovorí Mikulec. 15:34 Dnešný krízový štáb bol o tom, aby sme si vypočuli informáciu ministra zdravotníctva o vývoji pandémie. Rozprávali sme sa o ďalších krokoch, ktoré treba prijať v ďalšom období, povedal minister vnútra Roman Mikulec. 15:30 Rokovanie je prerušené, pokračujeme v pondelok. Dostali sme domácu úlohu aby sme prepočítali rýchlosť šírenia sa vírusu, povedal Krčméry. 15:20 Intenzívne sa to rieši. Hlavní hráči chápu, že to horí potrebujeme to urýchlene riešiť, hovorí Sulík o režime na hraniciach. 13:16 Jeden z návrhov ktorý bude treba zvážiť je sprísneie hraníc. Nový variant sa šíri v Portugalsku a pár kilometrov za hranicami bol zápas Portugalsko - Maďarsko, kde boli aj slovenskí fanúšikovia. Som za sprísnenie monitoringu na hranicicach, povedal minister práce Milan Krajniak pred zasadnutím krízového štábu. 13:03 Profesor Vladimír Krčméry povedal pred krízovým štábom, že v hre je aj zavedenie štátnej karantény pri návrate zo zahraničia. 10:23 10:01 Aktuálna bilancia Z 4 372 PCR testov zistili v stredu laboratóriá na Slovensku 61 pozitívnych prípadov, čo je 1,4 percenta. Počet obetí dosiahol 12 464, dnes oznámili osem úmrtí. V nemocniciach je 215 pacientov, čo je o 15 menej oproti predošlému dňu. 07:21 Británia hlásila vyše 9-tisíc nakazených, čo je najviac od februára Británia v stredu hlásila viac ako 9-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší denný prírastok od februára tohto roku. Informovala o tom televízia Sky News s odvolaním sa na údaje britskej vlády.

01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 03 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva 04 - Modified: 2024-03-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Ďalšia pandémia už naplno prepukla. Svet sa jej nedesí, lebo vo veľkom zatiaľ zabíja „len” zvieratá 05 - Modified: 2024-03-01 06:55:07 - Feat.: - Title: Prvý zájazd po rokoch do KĽDR stál 750 eur. Páchlo a všetko sa tam rozpadalo, sťažujú sa turisti na lietadlo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 06:52