StoryEditor

"Naj" manažérkami medzi sestrami sa stali švagriné

09.03.2011, 17:50
V rámci súťaže Sestra roka 2010 poznáme už aj víťazky v ďalších dvoch kategóriách.

Hlasovalo sa v kategóriách Vmanažérka a poskytovateľka ošetrovateľskej starostlivosti. Ocenené boli švagriné Zuzana Fabianová a Gabriela Hrisenková. Výsledky tejto kategórie súťaže organizovanej časopisom Sestra a lekár v praxi vydavateľstva Ecopress boli v utorok večer známe až po našej uzávierke.

Fabianová a Hrisenková vybudovali ošetrovateľské centrum s 30 lôžkami v Humennom, kde sa 24 hodín denne venujú klientom odkázaným na ich pomoc. Je to celkovo prvé zariadenie tohto druhu na Slovensku, ktoré zriadili a vedú zdravotné sestry. V minulom roku začali budovať nové ošetrovateľské centrum Slnečný dom.

Mladé sestry do súťaže prihlásila ich bývalá učiteľka, ktorá stále sleduje ich profesionálny rast. „Ocenenie pre nás znamená tú najkrajšiu satisfakciu, za všetko, o čom sme sa usilovali v oblasti zdravotníctva," hovorí pre HN pani Fabianová. Jej kolegyňa ju doplňa, že je to tiež ocenenie pre celý tím zamestnancov.

„Najsestrou" v kategórii poskytovateľka ošetrovateskej staroslivosti sa stala pani Jana Hičíková z nefro-dialyzačného centra v Martine. Na Slovensku je pani Hičíková priekopníčkou tzv. gombíkovej metódy, bežne využívanej v zahraničí. Je to spôsob, ktorý pacientom chodiacim na dialýzu zmenšuje utrpenie. Pacient, ktorý na dialýzu chodí trikrát týždenne, má totiž za rok asi tristo vpichov. Podľa spôsobu, ktorý funguje len v dvoch dialyzačných centrách na Slovensku, sa vytvorí kanál a ten sa napichuje špeciálnymi tupými ihlami.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:24