StoryEditor

Radičovej radca Balázs odchádza z rehole

13.07.2010, 19:00
Autor:
mrmr
Františkánsky kňaz Ján Krstiteľ Balász, ktorý bude šéfovať poradcom premiérky Ivety Radičovej, končí v kňazskej službe.

Podľa informácii HN požiadal svojho provinciálneho ministra o uvoľnenie z rehoľe. Informácie o tom, že nastupuje na Úrad vlády zverejnil denník Sme v utorok.

„Po skoršej vzájomnej komunikácii s br. Jánom Krstiteľom Mariánom Balázsom, ktorú doložil aj písomne, informujem, že sa rozhodol vystúpiť z Rehole menších bratov – Františkánov a z kňazskej služby. Rehoľa bude ďalej v tejto veci postupovať podľa predpisov Kánonického práva,“ potvrdil nám provinciál rehole Menších bratov františkánov Jeremiáš Daniel Kvaka.

Podľa našich informácii Balázs odovzdá celú svoju agendu svojmu nástupcovi už vo štvrtok. V reholi bol totiž predstavený domu, na jeho miesto nastupuje predošlý provinciál Juraj Andrej Mihály. Samotný Balázs nám povedal, že o tomto svojom rozhodnutí uvažoval už dlhšie.

„S provinciálom som o tom komunikoval už od začiatku júna, keď ešte nebolo jasné, že pôjdem na Úrad vlády,“ uviedol na margo situácie kňaz. Zároveň potvrdil, že už požiadal o výstup z rehole aj oficiálne. Krstiteľ Balázs robí poradcu Radičovej už dva roky, pomáhal jej aj s prezidentskou kampaňou

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 17:46