StoryEditor

"Vydali sme sa na túto cestu"

29.07.2010, 00:00
Autor:
mrmr

Vláda včera schvaľovala vládny program. Krátko predtým poskytol líder Obyčajných ľudí Igor Matovič HN rozhovor, ktorý spustil doslova mediálnu a politickú lavínu.

Matovič v ňom kritizuje koaličných partnerov za ignoráciu ich priorít. "Bolo by od nás pokrytecké, aby sme naďalej zostávali súčasťou klubu SaS a tvárili sa, že sa nič nestalo." Čiže odchádzate? pýtajú sa HN. "Vydali sme sa na túto cestu," potvrdzuje Matovič. Informáciu z redakčného webu hnonline.sk preberajú aj ďalšie médiá, udalosti dostávajú rýchly spád. Obyčajní ľudia vzápätí dementujú opustenie poslaneckého klubu SaS.
Poslanec Matovič v rozhovore pre HN tvrdí, že koalícia bude mať ponovom 75 hlasov, ktoré budú hlasovať na základe straníckeho príkazu -- plus štyri hlasy poslancov, ktorí budú hlasovať na základe svojho svedomia a vedomia s pocitom zodpovednosti voči voličom, čo si v júnových voľbách zvolili zmenu. "Ak vystúpime, tak určite pred nasledujúcou schôdzou Národnej rady," spresňuje Matovič.

Po dokončení rozhovoru Matovič zavolal do našej redakcie, aby upresnil svoje vyjadrenie. "Aby sme sa správne pochopili. Koalícia bude mať 79 hlasov. Naďalej budeme podporovať túto koalíciu," dopĺňa. Novú pozíciu poslancov za Obyčajných ľudí opisuje ako nezávislí-závislí. "Budeme závislí od vôle voličov tejto koalície, ktorí chceli zmenu."

"Ale oficiálne budete v parlamente nezávislí?" pýtame sa na záver. "Oficiálne áno."
Vzápätí Igor Matovič zvoláva brífing, kde celú situáciu vysvetľuje. Pred novinármi potvrdzuje -- ak naše návrhy do vládneho programu neprejdú, opúšťame poslanecký klub SaS.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 08:36