StoryEditor

Zlaté padáky? Mičovský má smolu, zaváhal a na odstupné nemá nárok

16.06.2021, 11:00
Ministerské rošády s poslancami či odchody štátnych úradníkov – podaktorým priniesli slušné „bolestné“, iní zas prišli o autá či im klesol plat.

Krátko po svojej rezignácii sa rozhodol vrátiť. Demonštratívna demisia, ktorú pred ním urobilo už viacero členov vlády, však Jánovi Mičovskému nevyšla. A nielen to. Podľa našich informácií nemá nárok ani na odstupné.

Ján Mičovský na brífingu oznamoval, že sťahuje demisiu:

Tak to mi ani nenapadlo žiadať,“ spontánne reagoval na otázku HN exminister Ján Mičovský, ktorý kreslo opustil po tom, ako jeho nominantka na post šéfky pozemkového fondu Gabriela Bartošová skončila vo väzbe.

Odchody bez odstupného

S demisiou ministra sa neoddeliteľne spája aj štedré odstupné. V prípade ministerskej stoličky sa spomína suma vo výške troch platov. Každý minister mesačne zarobí spolu s „diétami“ 5 800 eur, čo pri vynásobení troma vychádza na 17 400 eur. V ostatnom čase sme svedkami, že nie každý odchádzajúci člen vlády si ju môže aj nárokovať.

V prípade Mičovského finančné „bolestné“ odpadá z prozaického dôvodu. „Áno, vraciam sa do parlamentu. Na miesto môjho náhradníka Vojtecha Tótha,“ doplnil exminister, kto...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:09