StoryEditor

Obžaloba Karlina a Mráza je na ceste

15.04.2004, 00:00
Prokurátor Krajskej prokuratúry v Nitre v najbližších dňoch podá obžalobu na poslanca NR SR Gabriela Karlina a bývalého riaditeľa Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milana Mráza.

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Nitre v najbližších dňoch podá obžalobu poslanca NR SR Gabriela Karlina a bývalého riaditeľa Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milana Mráza. Ako HN informoval námestník krajského prokurátora v Nitre Ivan Mandalov, obžaloba je spracovaná a v najbližších dňoch bude doručená príslušnému Okresnému súdu v Banskej Bystrici. "Obaja sú obžalovaní z trestného činu prijímania úplatku a inej nenáležitej výhody spolupáchateľstvom," povedal Mandalov s tým, že im podľa zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov nepodmienečne. Návrh obžaloby sa diferencuje podľa miery zavinenia, prokurátor však v tomto prípade nevidí veľký rozdiel medzi oboma obžalovanými.
Podľa obžaloby sú Karlin a Mráz podozriví, že v novembri 2003 od konateľa firmy, ktorý vyhral verejnú súťaž na rekonštrukciu telocvične pri Združenej strednej škole služieb v Žiari nad Hronom, zobrali úplatok pol milióna korún. Odovzdávanie úplatku sa odohralo v Karlinovej kancelárii v Banskej Bystrici pod kontrolou polície, ktorá pri tom použila informačno-technické prostriedky.
"Z môjho pohľadu je dôkazový materiál veľmi dobrý. Plne postačujúci nielen na obžalobu, ale aj odsúdenie. Rozhodne však až súd," poznamenal Mandalov. Karlinov advokát Vladimír Zvara sa k obžalobe nevedel vyjadriť, keďže ju ešte nemá k dispozícii. "Prokuratúra to robí príliš dlho, podľa mňa to smerujú na špeciálny súd, a preto robia prieťahy," poznamenal Zvara.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:48