StoryEditor

Sulík spochybnil príjmy expremiéra Fica

04.11.2010, 23:00
Autor:
mmmm

Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) včera obvinil expremiéra Roberta Fica (Smer-SD), že nežije len z príjmov, ktoré oficiálne priznáva. Obvinenie mu adresoval krátko po tom, ako Fico napadol Sulíka, že v parlamente porušil princípy tajnej voľby.

Ficove hodinky
Fico Sulíka kritizoval, že predvčerom prikázal svojim poslancom z klubu SaS, aby si na mobily nafotili vyplnené hlasovacie lístky s poslaneckým preukazom. Fotografia mala poslúžiť ako dôkaz, že za nového generálneho prokurátora v prvom kole nevolili terajšieho šéfa prokuratúry Dobroslava Trnku. "Národná rada, pán Sulík, nie je Fax and Copy, nie je o fotografovaní a faxovaní," vyhlásil Fico. Firmu Fax and Copy Sulík zakladal.

"Pán Fico, Fax and Copy vám možno leží v žalúdku, ale to je zdroj mojich oficiálnych príjmov, z ktorých ja žijem na rozdiel od vás. Potom si môžem dovoliť taký luxus, že veci, ktoré si chcem kúpiť, si kúpim a nemusím si ich nechať darovať od manželky, ktorú podvádzam s milenkou, typu hodinky za 30-tisíc eur," vzápätí reagoval Sulík.
Fico na následnej tlačovej besede priamo neodpovedal na otázku, či žije z nelegálnych príjmov alebo na Sulíka podá žalobu. "Pán Sulík nespĺňa predpoklady na to, aby bol predsedom najvyššieho zákonodarného zboru."

Sulík včera uviedol, že dôkazy o Ficových nelegálnych príjmoch nemá. "Pán Sulík reagoval len na nespočetnekrát medializované kauzy pána Fica. Získavať dôkazy, ktoré by akceptoval súd, je povinnosťou orgánov činných v trestnom konaní," napísala v stanovisku Sulíkova tajomníčka Tatiana Tóthová. Fico v majetkovom priznaní za minulý rok vykázal ročný príjem vo výške 45-tisíc eur. Ďalej priznal vlastníctvo bytu, chaty, vinice a dvoch áut.

Smer Ústavný súd?
Samotný priebeh tajnej voľby šéfa prokuratúry, pri ktorej si poslanci SaS fotili hlasovacie lístky, zvažuje Fico napadnúť na Ústavnom súde. "Je to v hrubom rozpore s ústavou. Poslanec nemôže byť viazaný žiadnym príkazom. Aká je to potom tajná voľba? V čom je tá tajnosť?" Sulík vylúčil, že by dával poslancom nejaké príkazy.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:21