StoryEditor

Teplá voda v Turecku, slnko v Egypte

30.08.2010, 00:00

Ak sa rozhodujete, kam sa vybrať na jesennú dovolenku, mali by ste mať jasno v tom, čo od dovolenky očakávate. "Ak vám stačí teplá voda, tak je pre vás ideálne vycestovať napríklad do Turecka, kde je more teplé ešte aj na začiatku októbra," hovorí meteorológ a klimatológ Univerzity Komenského Milan Lapin. Pre ľudí, ktorí si svoju dovolenku nevedia predstaviť bez opaľovania na pláži, je však ideálnejší Egypt alebo Tunisko, kde je ešte stále veľká pravdepodobnosť, že okrem teplej vody zažijete aj slnečné počasie.

Na jeseň by ste sa mali vyhnúť francúzskej riviére alebo Španielsku. Tieto destinácie už v jesenných mesiacoch nezaručujú pekné počasie, ale stále môžete mať šťastie a vystihnúť krásne počasie. "Rovnako je to aj na severe Chorvátska, ktoré zvykne byť už v prvej polovici septembra relatívne veterné," dodáva Lapin.

Pritom za kúpaním nemusíte podľa meteorológov cestovať iba do zahraničia. "Len málo ľudí na Slovensku si uvedomuje, že aj v našich hlbších jazerách sa zvyčajne dá celkom bez problémov kúpať až do druhej polovice septembra," dodáva Lapin.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:36