StoryEditor

Štát spustil očkovanie u zamestnávateľov Prihlásili sa Volkswagen, U.S. Steel či Schaeffler

14.06.2021, 14:55
Autor:
TASRTASRredred
Do programu očkovania u zamestnávateľov sa prihlásilo zatiaľ 18 firiem.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia spustila v pondelok ako jeden z prvých zamestnávateľov na Slovensku očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Nechať sa zaočkovať priamo v podniku môžu zamestnanci bratislavského a martinského závodu.

Ide o pilotnú fázu programu spolupráce so zamestnávateľmi na realizácii Národnej stratégie očkovania proti ochoreniu COVID-19, ktorým ministerstvo zdravotníctva sprístupňuje očkovanie aj pre firmy.

"Do programu očkovania u zamestnávateľov sa prihlásilo zatiaľ 18 zamestnávateľov, v piatok (11. 6.) sa spustilo očkovanie v U.S. Steel a vo firme Schaeffler," priblížil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Očkovanie sa vo VW Slovakia bude realizovať prostredníctvom zmluvného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.

Zaočkovať sa môžu nechať zamestnanci, ale aj ich rodinní príslušníci vrátane detí nad 18 rokov a zamestnanci dodávateľských firiem. Podľa vlastného uváženia si môžu vybrať z dvoch na Slovensku aktuálne dostupných vakcín (Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson).

Vakcíny a zdravotnícky materiál poskytuje štát, náklady na očkovanie sú uhrádzané zo zdravotného poistenia rovnako ako pri očkovaní vo vakcinačných centrách.

Podnik zabezpečuje prostredníctvom svojho zmluvného partnera personál, technické vybavenie a celú organizáciu očkovania.

Nechať sa zaočkovať priamo v areáli závodu zatiaľ prejavilo záujem viac ako 1000 zamestnancov, ich rodinných príslušníkov a pracovníkov externých firiem.

"Očkovanie je najúčinnejšou ochranou proti ochoreniu COVID-19 a pre všetkých je poskytované zadarmo. Keď hovoríme o tom, že chceme život vrátiť do normálu, bez obmedzení, bez rúšok, musíme si uvedomiť, že to dosiahneme len vďaka očkovaniu. Oceňujem preto ochotu a záujem podnikov, ktoré sa zapojili do vakcinácie svojich zamestnancov. Vďaka úzkej spolupráci medzi ministerstvom (zdravotníctva) a súkromnými spoločnosťami sme urobili ďalší dôležitý krok k tomu, aby sa vakcína dostala bližšie k ľuďom. Preto chcem využiť túto príležitosť a ľudí opäť vyzvať, aby sa dali zaočkovať. Ochránia tým seba, svojich kolegov a blízkych," povedal v bratislavskom závode VW Slovakia Lengvarský.

"Teší nás, že po intenzívnych snahách a rozhovoroch nám bolo umožnené očkovať prostredníctvom nášho zmluvného partnera priamo v podniku. Zdravie zamestnancov je pre nás najvyššou prioritou, a preto privítame, keď sa v rámci prevencie nechajú zaočkovať a budú sa tak podieľať na zvyšovaní kolektívnej imunity. Zároveň plne rešpektujeme a budeme rešpektovať, že ide o každého dobrovoľnú osobnú záležitosť," dodal Sebastian Krapoth, člen predstavenstva pre personálnu oblasť vo VW Slovakia.

Pandémia koronavírusu (14.6.) 15:24 Minister predpokladá, že sa do výzvy na očkovanie prihlási minimálne jeden lekár v každom menšom regióne. 15:24 Lengvarský hovorí, že už od 1. júla príde výzva pre všeobecných lekárov, aby sa zapojili do očkovania svojich pacientov.  15:18 Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský hovorí, že už v piatok spustili očkovanie zamestnancov aj spoločnosti U.S.Steel a Schaeffler. Celkovo sa podľa neho do vakcinácie prihlásilo 18 firiem. 15:13 Firma Volkswagen ponúka možnosť očkovania svojim zamestnancom v závodoch v Bratislave a v Martine.  Okrem zamestnancov sa môžu zaočkovať aj ich rodinní príslušníci. 15:10 Volkswagen spúšťa očkovanie zamestnancov 11:52 Ešte sme nad pandémiou nevyhrali. Porazená bude vtedy, ak celosvetovo vymizne. Bude dôležité, aby sme ochránili občanov pred nejakým ďalším variantom, hovorí premiér. 11:51 Kroky, ktoré ideme urobiť, aby sme očkovanie posilnili, tak musíme dať vakcíny k občanom. Lebo niektorí občania nemajú k vakcínam dobrý prístup, povedal Eduard Heger. 10:36 Hospitalizovaní pacienti V nemocniciach je hospitalizovaných 243 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 196 ľudí. Na JIS je 22 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 23 osôb. 10:18 Aktuálna bilancia na Slovensku Z 1 093 PCR testov zistili v nedeľu laboratóriá na Slovensku 12 pozitívnych prípadov, čo je 1,09 percenta. Pribudlo tiež 43 pozitívnych zo 42 966 antigénových testov. Pozitivita predstavuje 0,1 percenta. 07:49 Nemecko hlási najmenej prípadov za vyše osem mesiacov Po prvý raz za viac ako osem mesiacov hlásili zdravotné úrady v Nemecku menej než tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. V nedeľu išlo o 549 prípadov, vyplýva z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) z pondelkového rána. Naposledy Nemecko zaznamenalo menej ako tisíc prípadov za deň 21. septembra minulého roka, keď ich bolo 922. Pred týždňom testy v krajine odhalili 1117 nových infikovaných za 24 hodín.

01 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 02 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom 03 - Modified: 2024-04-11 17:28:20 - Feat.: - Title: Šéf VW pre HN: Najlepší zamestnanec je Slovák. Iné riešenie ako dovoz pracovnej sily však aktuálne nie je 04 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 05 - Modified: 2024-03-15 14:43:29 - Feat.: - Title: Slovenskí pacienti si ešte počkajú. Na jeden z respiračných vírusov u nás vakcínu ešte nemáme
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 17:20