StoryEditor

Prieskum nie je relevantný

16.04.2010, 00:00

Trebišovská nemocnica s poliklinikou síce skončila na chvoste rebríčka spokojnosti pacientov, jej riaditeľ Vladimír Dvorový však s týmto hodnotením nesúhlasí. "Máme nové prístroje, novú kuchyňu, kvalitnejšie jedlá pre pacientov," nevie si vysvetliť negatívne reakcie ľudí na zariadenie, ktoré má pod palcom.

Je čo zlepšovať
Tvrdí pritom, že ide len o časť zmien, ku ktorým sa v okresnej nemocnici na východe Slovenska dopracovali za posledných 15 rokov. "Vidíme množstvo vecí, ktoré sa dajú zlepšiť a ktoré nám dovoľujú financie. Je tu obrovský priestor na zvyšovanie kvality," pripúšťa šéf nemocnice so spádovou oblasťou 110-tisíc ľudí. Pripomína však, že zaznamenali viditeľný posun. "Za ostatné roky sme investovali do prístrojov, staráme sa o priestory, aby boli pekné, naša kuchyňa vie produkovať kvalitnejšie a chutnejšie jedlá."
Aj keď výsledky prieskumu nepovažuje za štatisticky relevantné, je ochotný zamýšľať sa, čo sa ešte dá zlepšiť. Pouvažoval by dokonca aj nad zmenou správania sa lekárov či sestier, len aby boli ich klienti spokojní. "My si robíme interné prieskumy, v poslednom období zaznamenávame skôr pozitívne trendy, pacienti sú spokojnejší," konštatuje ďalej.

Čakanie na finančnú injekciu
Nemocnica ponúka pomerne komplexné služby -- od urgentného príjmu až po onkologickú starostlivosť. Peňazí podľa Dvorového nie je nikdy dosť. Teraz čakajú na pomoc z európskych fondov. "Chceli by sme znížiť energetickú náročnosť nemocnice," vysvetľuje Dvorový. Vymenili by vďaka nim okná, potrubie, rozvody.
Čím sa môže nemocnica pochváliť? Napríklad digitalizáciou röntgenových pracovísk či nemocničným informačným systémom, k čomu pristúpili ako z prvých na Slovensku. "Posúvame sa k novším technológiám, personál sa za pochodu učí pracovať s výpočtovou technikou," vyzdvihuje Dvorový. Tvrdí, že hlavný problém majú s nedostatkom lekárov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:31