StoryEditor

Hegerova vláda nesúhlasí s návrhom na vyslovenie nedôvery Mikulcovi

14.06.2021, 10:50
Autor:
TASRTASRredred
Odvolávať Mikulca chce opozícia, mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval Smer v súvislosti s podozreniami o manipulovaní vyšetrovania viacerých káuz istou skupinou v rámci silových zložiek.

Vláda nesúhlasí s návrhom skupiny poslancov Národnej rady na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Rozhodla o tom vláda na svojom pondelkovom rokovaní.

​ Pripomína, že dôvodom na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra je jeho údajné nezvládanie riadenia rezortu s bližším odôvodnením, že organizačné súčasti ministerstva používajú ako pravidlo vo svojej práci tzv. domnelých “univerzálnych svedkov” v rámci politického boja.

Kabinet tento argument považuje za subjektívny záver navrhovateľov bez preukázania dôkazov. „Je to znôška nedôkazných a konšpiračných teórií, ktorých cieľom je vo verejnosti vyvolať dojem, že orgány činné v trestnom konaní konajú pod nejakým politickým tlakom. Tie však stoja mimo rezortu vnútra a kompetencie ministra,“ zdôraznil kabinet.

​Vláda vyjadruje presvedčenie, že Mikulec sa vo svojej funkcii ničím nespreneveril. "Práve naopak, garantuje príslušníkom Policajného zboru politickú bezzásahovosť a slobodu vo výkone ich práce,“ upozorňuje vláda. Oceňuje tiež, že Mikulec pripravovanou reformou Policajného zboru chce zabezpečiť lepšie podmienky a lepší výkon služby policajtov.

"Vláda ho v týchto reformných snahách plne podporuje a zámery predkladateľov na jeho odvolanie považuje za hysterický pokus o odpútanie pozornosti od škandálov a káuz predošlých vlád, ktoré v súčasnosti odhaľujú odpolitizované orgány činné v trestnom konaní," dodávajú členovia exekutívy.

Odvolávať Mikulca chce opozícia, mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval Smer v súvislosti s podozreniami o manipulovaní vyšetrovania viacerých káuz istou skupinou v rámci silových zložiek. Pochybnosti mali vyplynúť zo správy Slovenskej informačnej služby (SIS). Parlament má o návrhu na vyslovenie nedôvery Mikulcovi rokovať v utorok (15. 6.) od 9.00 h.

01 - Modified: 2024-04-18 12:46:25 - Feat.: - Title: Mikulec odmieta kritiku na činnosť policajnej inšpekcie v predošlom období 02 - Modified: 2024-04-17 11:20:03 - Feat.: - Title: Ako pri teroristickom útoku. Pre výskyt medveďa by sa mohla vyhlasovať mimoriadna situácia, rozhodla vláda 03 - Modified: 2024-04-17 10:01:08 - Feat.: - Title: Kaliňák kritizuje zmluvy uzavreté bývalým vedením. Volajú ho uplakaný podpredseda, reaguje Naď 04 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 05 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:16