StoryEditor

Muž SDKÚ má miliónový kšeft (video)

12.04.2011, 00:00
Autor:
mrmr
Kauza. Daňováci sa sťahujú do budovy funkcionára SDKÚ, Fico vidí klientelizmus.

Daňová správa v Košiciach sa bude sťahovať do budovy na okraji mesta, ktorú vlastní firma predsedu miestneho zväzu SDKÚ-DS v Nitre a župného poslanca Ondreja Ščurka. Daňovému riaditeľstvu pritom šéfuje Miroslav Mikulčík – nominant a osobný priateľ ministra financií a podpredsedu SDKÚ Ivana Mikloša.

„Je to učebnicový príklad straníckeho klientelizmu,“ vyhlásil predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý včera na prípad upozornil. HN mali zmluvu k dispozícii už minulý týždeň, od štvrtka mala daňová správa aj naše otázky. Mikulčík však prehovoril až včera, keď prípad zverejnil Fico. „Bolo to rozhodnutie, za ktorým si stojíme,“ vyhlásil šéf daňového riaditeľstva. Priznal, že vedel, že Ščurka je „politicky angažovaný“ – napriek tomu v tom problém nevidí.

Ščurka je majiteľom firmy Nitra Invest, za prenájom jeho budovy a parkoviska jej podľa zmluvy daňováci zaplatia za päť rokov viac než šesť miliónov eur. Ščurko nám od minulého týždňa nedvíha mobil, do jeho firmy sa nedalo dovolať. Mikulčík hovorí, že zmluva s Nitra Invest bola najefektívnejším a najlacnejším riešením.

Fico za kauzu žiada Miklošovu hlavu. Ten včera len odkázal, že sa s prípadom oboznámi. Konať zatiaľ nebude ani premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). „Požiadala som daňový úrad, aby mi vypracovali informácie. Oboznámim sa s nimi, a ak to bude potrebné, vyjadrím sa.“

01 - Modified: 2004-03-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Doprastav: Času málo, do Žiliny ďaleko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:35