StoryEditor

Dzurindom sa čistky neskončili (video)

15.02.2010, 23:00
Autor:
tajtaj
Odchodom Mikuláša Dzurindu sa "čistky" na kandidátke SDKÚ-DS nekončia.

Najsilnejšia opozičná strana už v parlamente nepočíta s exministrom dopravy Pavlom Prokopovičom, bývalým rektorom Univerzity Komenského Ferdinandom Devínskym či dlhoročným poslancom Jánom Patakym.

O volebnej kandidátke rozhodovalo včera večer prezídium SDKÚ, svoje nominácie predkladajú aj kraje. O konečnom poradí rozhodnú stranícke "primárky" koncom februára.

"Je nevyhnutné generačne omladiť zástupcov nášho kraja v parlamente," povedal HN šéf prešovskej SDKÚ Ondrej Matej. Na ich "zozname" chýba práve Prokopovič a Pataky. Mimo kandidátky sa ocitne aj Devínsky. "Myslím si, že osem rokov stačilo." Odmietol, že by to bolo kvôli jeho medializovanej údajnej spolupráci s ŠtB.

SDKÚ dáva vo voľbách priestor novým tváram - ekonómovi Eugenovi Jurzycovi, sudkyni Jane Dubovcovej či Miroslavovi Beblavému z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť.

VIDEO: Číslom jeden na nominačnej listine prezídia je Radičová, rozhodol žreb

Autor: TASR
       

Stranu do volieb povedie ako líder jeden z dvojice Ivan Mikloš a Iveta Radičová. Aj o tom rozhodnú budúcu sobotu členovia SDKÚ.

Prečítajte si aj:
SDKÚ škrtá z kandidátky známe tváre

Mikuláš Dzurinda nebude jediný zo známych politikov SDKÚ-DS, kto bude chýbať na kandidátke strany do parlamentných volieb. So stoličkou v parlamente sa definitívne rozlúči exminister dopravy Pavol Prokopovič, Ján Pataky či Ferdinand Devínsky. Priestor, naopak, dostanú nové tváre.

01 - Modified: 2003-09-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Štát verzus krajské úrady
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 03:27