StoryEditor

Deti sa naučia zdravo stravovať prostredníctvom pracovných zošitov

30.03.2010, 12:07
Autor:
TASRTASR

Vzdelávací program o zdravom stravovaní detí v materských školách tento rok absolvuje viac než 15.000 detí a 1500 pedagógov. Prostredníctvom pracovných zošitov sa tak myšlienky o správnom stravovaní dostanú do domácností po celom Slovensku.

Spolukoordinátormi projektu Danone pre zdravie detí sú Ministerstvo školstvo (MŠ) SR, Poradňa zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave a materská škola na Strečianskej ulici v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Dnes o tom na tlačovej konferencii v Bratislave informovala jedna z jeho spoluautoriek Alžbeta Béderová z Poradne zdravia RÚVZ Bratislava.

Súčasťou vzdelávacieho programu sú aj interaktívne divadelné predstavenia, na ktoré nadväzuje spomínaný pracovný zošit doplnení metodickým listom určeným pedagógom. Oba obsahujú množstvo aktivít zameraných na vzdelávanie v oblasti zdravého životného štýlu a stravovania a ako metodický materiál ich odobrilo aj MŠ SR.

"Je dôležité, aby sa už u detí v takom skorom veku vytvorili zdravé stravovacie návyky. Môžeme tak predísť aj rôznym civilizačným chorobám. Našimi protivníkmi sú pre nás v niektorých prípadoch rodičia, ktorí svoje deti často podplácajú sladkosťami, preto sú v pracovnom zošite uvedené informácie o zdravej výžive aj pre nich," uviedla riaditeľa MŠ v Petržalke Oľga Filáková.

Cieľom projektu je osloviť celú školskú komunitu, preto je rozšírený aj o vzdelávanie vedúcich školských jedální. Minulý rok sa podarilo prostredníctvom odborníkov vyškoliť už 1200 vedúcich jedální materských a základných škôl.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 22:15