StoryEditor

Polovica Slovákov kritizuje vyšetrovanie kauzy Hedviga

22.11.2010, 23:00
Autor:
TASRTASR

Priebeh vyšetrovania prípadu Hedvigy Malinovej hodnotí podľa prieskumu Inštitútu pre verejné otázky kriticky polovica občanov. Naopak, spokojných je 21 percent respondentov. Ďalších 29 percent sa o vyšetrovanie prípadu nezaujíma, respektíve sa k nemu nevedelo vyjadriť. Prieskum sa uskutočnil začiatkom novembra na vzorke vyše tisíca ľudí.

"Kritické názory na priebeh vyšetrovania prípadu Hedviga Malinová sú častejšie medzi ľuďmi s vyšším vzdelaním, ako aj medzi občanmi maďarskej národnosti," spresnila analytička Inštitútu pre verejné otázky Zora Bútorová. Povedala, že najkritickejší postoj zaujímajú prívrženci Mosta-Híd. Kritický názor jasne prevažuje aj medzi prívržencami SDKÚ-DS a SaS. Medzi stúpencami ďalšej KDH, Smeru-SD a SNS je prevaha kritických hlasov menej výrazná.

Celá kauza sa začala v roku 2006, keď vtedajšia vysokoškoláčka oznámila polícii, že ju cestou do školy v Nitre napadli dvaja skíni. Polícia ešte v tom roku zastavila vo veci trestné stíhanie s tým, že skutok sa nestal. Voči Hedvige Žákovej-Malinovej teraz justičné orgány vedú vyšetrovanie vo veci krivej výpovede z dôvodu, že celý útok si iba sama vymyslela.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 17:46