StoryEditor

Fico zažaluje Radičovú, ak sa neospravedlní

07.04.2011, 13:01
Autor:
TASRTASR
Fica rozhorčili slová, ktorými premiérka Radičová reagovala na protestujúcich občanov.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico požaduje od premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) ospravedlnenie za výroky na adresu jeho strany. Tie povedala v stredu (6.4.) počas výjazdového rokovania vlády v Štrbe. Ak tak šéfka exekutívy neurobí, strana na ňu podá žalobu na ochranu dobrého mena.

"Žiadam ju, aby sa za výrok, že Smer-SD mal financovať nejaký ples, ospravedlnila. Ide o verejné klamstvo, ktoré poškodilo stranu Smer-SD. Ak tak neurobí, podáme na ňu žalobu," avizoval šéf najsilnejšej parlamentnej strany na dnešnej tlačovej konferencii.

Strana podľa neho už nemá trpezlivosť neustále znášať rôzne podvody, klamstvá a urážky, ktoré sa na ňu valia prakticky na každodennej báze. "Toto už ďalej trpieť zo strany pani Radičovej nebudeme," upozornil s tým, že jej na ospravedlnenie nedáva žiadny časový limit, keďže premiérka je dospelá žena a vie, čo sa v prípade klamstva patrí.

Fica rozhorčili slová, ktorými reagovala na protestujúcich občanov pri príchode na výjazdové rokovanie vlády. "Tí ľudia majú pravdu, už plesy zo štátnych peňazí Smeru-SD platiť nebudeme," podotkla. "A svoje klamstvo ešte pritvrdila, keď na obhajobu privatizácie teplární dodala - naozaj nebudeme financovať plesy v Hiltone pre smerácku smotánku," pokračoval ďalej Fico, podľa ktorého ide o hanebnú a hrubú lož. Zároveň je prekvapený tým, že z úst premiérky takéto niečo vyšlo.

Odmietol, že by Smeru-SD niekto zaplatil nejaký ples. "Ani žiadna smerácka smotánka sa nezúčastnila na žiadnom plese, ktorý akýmkoľvek spôsobom podporila taká alebo onaká firma," dodal.

01 - Modified: 2004-03-23 16:13:11 - Feat.: 0 - Title: Prípravy na eurodotácie finišujú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 16:22