TASR - Jaroslav Novák
StoryEditor

Pellegriniho Hlas zbiera podpisy na odvolávanie Hegera: Musí odísť aj s celou vládou

09.06.2021, 12:31
Autor:
TASRTASR
Podľa predstaviteľov Hlasu aktuálny škandál v bezpečnostných zložkách nadobúda neskutočné rozmery.

Nezaradení poslanci Národnej rady pôsobiaci v strane Hlas pokračujú v zbere podpisov na iniciovanie mimoriadnej schôdze parlamentu s cieľom vysloviť nedôveru premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

​Návrh chcú poslanci podať "v takticky vhodnom čase". Očakávajú preň podporu aj od "koaličných poslancov, ktorým záleží na urýchlenej náprave pomerov na Slovensku". Uviedla hovorkyňa mimoparlamentného Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

Nezaradení poslanci trvajú na tom, že predseda vlády musí odísť zo svojho postu aj s celou vládou.

"Okrem absolútneho nezvládania spravovania štátu, permanentného chaosu a rozvratu musí byť voči nim vyvodená zodpovednosť aj za krytie manipulácie vo vyšetrovaní politicky citlivých káuz, o ktorej hovorí tajná správa Slovenskej informačnej služby (SIS)," uviedla Medveď Macíková.

Nezaradený poslanec pôsobiaci v Hlase Erik Tomáš dodal, že aktuálny škandál v bezpečnostných zložkách nadobúda neskutočné rozmery. Tvrdí, že nejde len o domnienky.

Správa SIS podľa neho jasne hovorí, že v prostredí orgánov činných v trestnom konaní pôsobí organizovaná skupina, ktorá sa cez ovplyvňovanie svedkov snaží manipulovať vyšetrovanie viacerých káuz. Deklaroval, že nechcú nikoho chrániť a ak niekto spáchal niečo zlé, zaslúži si trest.

Podčiarkol však, že každý má právo na spravodlivý a nezmanipulovaný proces. "Nie je možné, aby sa niečo také dialo bez toho, aby o tom vedeli štátne špičky na čele s Hegerom a (Igorom - pozn. TASR) Matovičom," podotkol. Kritizuje premiérov postoj k celej situácii a jeho vyjadrenia.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 03 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:48