StoryEditor

Mikulec hovorí o teoretickom porušení koaličnej zmluvy, priviera však oko

09.06.2021, 11:25
Autor:
TASRTASR
Minister vnútra si chce veci vyjasniť s ministrom práce Milanom Krajniakom.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) si myslí, že avizované hlasovanie dvoch koaličných poslancov z hnutia Sme rodina za jeho odvolanie je teoreticky porušením koaličnej zmluvy.

Ako však uviedol pred stredajším rokovaním vlády, "priviera oko".

"Celkom v poriadku to nie je, ale je to každého voľba," komentoval Mikulec. S premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a ministrom práce Milanom Krajniakom (Sme rodina) by sa mal stretnúť v pondelok 14. júna.

"Rád by som si vysvetlil veci, ktoré pán Krajniak komunikoval mediálne," uviedol o plánovanom stretnutí. Šéf rezortu práce cez víkend povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje.

Predsedu SaS Richarda Sulíka konflikt medzi koaličnými partnermi OĽANO a Sme rodina mrzí. Poslanecký klub liberálov podporí Mikulcovo zotrvanie vo funkcii, keďže nejasnosti poslancom vysvetlil. Ako skonštatoval Sulík, zaujíma ho výsledok, Mikulec podľa neho odvolaný nebude.

Poslanecký klub OĽANO stojí podľa poslanca hnutia Milana Vetráka pevne za Mikulcom, nemá dôvod mu vyslovovať nedôveru. To, že by mali koaliční poslanci hlasovať za jeho odvolanie považuje za výnimočnú situáciu a verí, že sa to nebude opakovať.

Strana Smer-SD v utorok podala návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi. Chce ho odvolávať v súvislosti s podozreniami o manipulovaní vyšetrovania viacerých káuz istou skupinou v rámci silových zložiek.

Pochybnosti mali vyplynúť zo správy Slovenskej informačnej služby. Chcú, aby sa mimoriadna schôdza o odvolávaní konala počas riadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má začať 15. júna.

Koaličné kluby už avizovali Mikulcovi svoju podporu. Za odvolanie ministra však plánujú hlasovať predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský a poslankyňa za hnutie Adriana Pčolinská.

01 - Modified: 2024-04-18 12:46:25 - Feat.: - Title: Mikulec odmieta kritiku na činnosť policajnej inšpekcie v predošlom období 02 - Modified: 2024-03-26 15:08:10 - Feat.: - Title: Osoby vstupujúce do schengenského priestoru sa štandardne preverujú, tvrdí Mikulec 03 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 04 - Modified: 2024-01-05 08:55:44 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok od nástupu len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, tvrdí exminister Mikulec 05 - Modified: 2023-12-15 15:29:54 - Feat.: - Title: Mikulec: Fico láme zákon cez koleno. Verím, že hrany diamantov sa obrúsia s spojíme sa aj pri protestoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 12:50