StoryEditor

Cezhraničná cyklomagistrála okolo Tatier bude mať takmer 300 km

15.09.2007, 15:37
Autor:
TASRTASR

Takmer 300 km bude mať trasa cyklomagistrály Cesta okolo Tatier, ktorá je spoločným slovensko-poľským cezhraničným projektom Euroregiónu Tatry. Vedie cez regióny Podhalie, Orava, Liptov a Spiš.

Výberom trasy na území Spiša sa tento týždeň zaoberala odborná komisia na zasadnutí v Dome slovensko-poľského stretávania Združenia Región Tatry v Kežmarku. Projekt pre región Spiša je podporovaný programom INTEREG III.A Prešovského samosprávneho kraja.

Oficiálny názov projektu je historicko-kultúrno-prírodovedná Cesta okolo Tatier a obsahuje trasy turistické, cyklistické, pešie, lyžiarske, poznávacie, vzdelávacie, jazdecké aj "hobbytrasy". Jeho hlavným cieľom je rozšíriť potenciál cestovného ruchu a turistiky v Euroregióne Tatry na oboch stranách hraníc v historickej, kultúrnej, prírodovednej, zemepisnej, poznávacej a vlastivedno-vzdelávacej oblasti.

Vznikne tak spoločný produkt cestovného ruchu, ktorý bude motivovať návštevu Euroregiónu Tatry a uplatní sa aj na európskom trhu cestovného ruchu.

Projekt sa realizuje na základe uznesenia X. Kongresu Euroregiónu Tatry, ktorý sa konal v roku 2004. Tohtoročný XIII. kongres ho zaradil medzi strategické projekty na roky 2007 až 2013. Nositeľom projektu na slovenskej strane je Združenie Región Tatry so sídlom v Kežmarku, na poľskej strane Zwiazek Euroregion Tatry v meste Nowy Targ.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:36