StoryEditor

Prespať možno i v podhradí

05.08.2009, 00:00

Považský región síce nepatrí k najnavštevovanejším destináciám na Slovensku, no infraštruktúra miestneho cestovného ruchu za vychytenými strediskami vôbec nezaostáva. Platí to hlavne o Trenčíne, ale aj neďalekom kúpeľnom centre Trenčianske Teplice. Vďaka liečivým prameňom tu sezóna trvá prakticky po celý rok, a preto zahraničných i domácich turistov stretnete v celom trenčianskom regióne v lete či zime. Tomuto trendu je prispôsobená i ponuka ubytovacích kapacít. Sieť hotelov, penziónov a ubytovní je naozaj široká. Náročnejším turistom, ktorí si potrpia na vyšší štandard, odporúčame Hotel pod Hradom. Nachádza sa priamo v historickom centre Trenčína, iba zopár krokov od vstupu do hradného areálu. Z okien i terasy tohto zariadenia si môžete vychutnať nádherný výhľad na celý Trenčín i jeho široké okolie.

Známy rímsky nápis na hradnej skale zase môžete obdivovať na vyhliadkovej terase Hotela Tatra, ktorý je jedným z najnoblesnejších podnikov v meste. V prevádzke je od roku 1902 a okrem ubytovania a stravovania v ňom nájdete i nočný bar, kaviareň či relaxačné priestory. Ak máte hlbšie do vrecka, vyskúšajte Autokemping na Ostrove, ktorý nájdete iba desať minút pešej chôdze od centra mesta.

Ešte širšia je ponuka ubytovacích kapacít v Trenčianskych Tepliciach. K dispozícii je množstvo drahších i lacnejších hotelov, penziónov, chalúp i ubytovanie v súkromí. Viaceré z hotelov ponúkajú veľmi výhodné víkendové akcie, v rámci ktorých možno ušetriť aj okolo dvadsať percent z ceny pobytu. Napríklad v Penzióne Fontis Terrae zaplatíte za romantický víkendový pobyt pre dve osoby 254 eur, za ktoré dostanete ubytovanie na tri noci, plnú penziu, masáže a možnosť kúpania v bazéne. (nv)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 17:36