StoryEditor

Rok po útoku. Hedviga už nechce spomínať

24.08.2007, 00:00
Život v obci, odkiaľ Hedviga Malinová pochádza a kde aj zároveň býva, vôbec nenaznačuje, že by sa ich rodáčke niečo stalo. Už zajtra ubehne rok, čo ju mali dvaja muži napadnúť kvôli tomu, že hovorila po maďarsky. Podľa slov miestnych, tento prípad ich už ani veľmi nezaujíma.

V krčme to už nie je téma
Trojica chlapov, ktorí sedeli v krčme pár krokov od rodinného domu Hedvigy povedali, že v obci sa už o tom nerozpráva ako vtedy, keď sa to malo stať. "Nezaujíma nás to, ani o tom medzi sebou nehovoríme," povedal jeden z nich a druhý ho doplnil. "Vieme už len to, čo sa dočítame v novinách." Žena, ktorá obsluhuje v ďalšom z miestnych podnikov povedala, že Hedvigu tu ani nevídať. Vraj, keď ju chceme nájsť, máme skúsiť bytovky na začiatku obce.

Niet čo povedať
Skúsili sme osloviť aj jej mamu, ktorá pracuje na miestnom obecnom úrade. Do kancelárie nás pustila, no už od začiatku bolo zrejmé, že nemá chuť baviť sa s novinármi o tejto téme. "Nemám k tomu už čo povedať." Požiadali sme ju preto, či by nezavolala svojej dcére a nepokúsila sa nám sprostredkovať s ňou stretnutie. Bez zaváhania dvihla telefón a po maďarsky s dcérou hovorila. "Prepáčte, ale dcéra sa nechce stretnúť ani o ničom rozprávať," povedala, keď položila slúchadlo.

Nechcem spomínať
Niekoľko minút po tom sme opustili obecný úrad a smerovali k bytovke, kde Hedviga býva. Oproti nám kráčala mladá, športovo oblečená žena v slnečných okuliaroch. Prešla okolo obecného úradu a kráčala smerom k rodinnému domu v strede obce. Nasledovali sme ju. V tom dome totiž žije Hedvigina mama. Zazvonili sme. Otvorila nám presne tá istá žena v slnečných okuliaroch - Hedviga Malinová. Tušila, že sme tí, ktorí ju v obci usilovne hľadajú. Pôsobila uvoľnene, no žiadosť o rozhovor jednoznačne odmietla. "Nehnevajte sa na mňa, ale nebudem rozprávať už o ničom a s nikým," povedala Hedviga. Dodala, že už poskytla nejaké rozhovory a vôbec už necíti potrebu sa k celej veci vyjadrovať. Vraví, že už nechce spomínať na veci, ktoré sa pred rokom v Nitre udiali. "No ešte aby som si to pripomínala, to určite nie." Taktiež si neželala, aby sme ju fotili. Rozlúčila sa a stratila sa za dverami rodinného domu. Krátko na to prišla domov aj jej mama.

Polícia verzus Hedviga 

Čo tvrdí polícia:

  • Študentka netelefonovala. Potvrdil to výpis hovorov u operátora.
  • Lekárske posudky vylúčili pomliaždenie ľavej strany tváre, nosa, sánky, brucha.
  • Grafológovia zistili, že blúzku si pravdepodobne popísala sama.
  • Doklady, ktoré jej mali ukradnúť, sa vrátili na adresu študentky v obálke s jej DNA.

Čo tvrdí Hedviga:

  • Nepamätá sa, je možné, že sa s niekým stretla a hovorila s ním.
  • Bola napadnutá dvomi útočníkmi, fackovali ju, cítila aj údery do brucha.
  • Nie je isté, že je to jej rukopis, argumentuje policajným spisom, kde sa hovorí, že guľôčkové písmo nestačí na presnú identifikáciu.
  • Známku na obálke naslinila, keď ju polícia vyzvala, aby im ju doniesla, predtým ju totiž zahodila do koša.

Zdroj: hn

 

01 - Modified: 2003-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: A čo rakúske sny 02 - Modified: 2003-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V Akabe sa len sľubovalo 03 - Modified: 2003-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: TO JE VÝROK... 04 - Modified: 2003-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Komisára a predsedníctvo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 01:43