StoryEditor

Zvrat okolo Mičovského. Svoj krok si rozmyslel, demisiu sťahuje

07.06.2021, 11:55
Autor:
mahomahoTASRTASR
Šéf agrorezortu Ján Mičovský tvrdí, že mu prišlo mnoho podporných reakcií, aby neutekal z boja.

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský stiahol svoju demisiu a chce zostať na čele agrorezortu. Uviedol to na tlačovej konferencii v pondelok.

Argumentuje tým, že mu prišlo mnoho podporných reakcií, aby neutekal z boja. "Rozhodol som sa urobiť krok, ktorý mi nepridá na politickej kráse," hovorí. 

"Ale v mojom veku už nie som v kresle ministra, aby som tu bol za pekného," dodal. Minister povedal, že na zotrvanie vo funkcii ho vyzvali zamestnanci štátnych lesov aj malí poľnohospodári. 

Minister poznamenal, že bolo jeho povinnosťou vypočuť tieto hlasy. 

Hovorí o zneužití situácie

Ďalšou okolnosťou, pre ktorú Mičovský zmenil názor, bol návrh skupiny koaličných poslancov, ktorí žiadajú odčlenenie lesov v chránených územiach od rezortu pôdohospodárstva. 

"Tento mimoriadne závažný krok nebol s agrorezortom vôbec konzultovaný," hovorí s tým, že to vníma aj ako zneužitie situácie v súvislosti s jeho demisiou. 

Na rade je prezidentka

List so stiahnutím demisie poslal do Prezidentského paláca. Tvrdí, že je na prezidentke Zuzane Čaputovej, ako sa rozhodne. Podotkol, že jeho krok má dôveru premiéra Eduarda Hegera.

Hlava štátu sa dnes popoludní stretáva s premiérom. Diskutovať budú aj o Mičovského demisii. "Po skončení stretnutia budeme informovať o ďalšom postupe prezidentky," povedal pre HN hovorca prezidentky Martin Strižinec. 

Šéf agrorezortu pôvodne doručil svoju demisiu do Prezidentského paláca minulý týždeň v pondelok. Čaputová avizovala, že ju príjme, až keď bude zrejmé, kto ho má nahradiť. Očakávalo sa to tento týždeň.

​Oznámenie demisie pred dvoma týždňami súviselo s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde, najmä s policajným zadržaním, obvinením a väzbou generálnej riaditeľky fondu Gabriely Bartošovej, ktorú do funkcie nominoval práve Mičovský.

Ten je presvedčený, že v danej chvíli konal správne a vyvodil politickú zodpovednosť, medzitým však musel zvážiť ďalšie faktory.

01 - Modified: 2024-03-27 12:15:41 - Feat.: - Title: Opoziční poslanci chcú mimoriadny agrovýbor k problému priamych platieb, program by mali tvoriť dva body 02 - Modified: 2024-03-18 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako poukázať dve percentá z dane: kto to môže urobiť, ako postupovať a kto môže byť prijímateľom? (návod​) 03 - Modified: 2024-02-21 19:58:06 - Feat.: - Title: "Ohrozil by Izrael." Kneset je proti jednostrannému vyhláseniu palestínskeho štátu 04 - Modified: 2023-11-25 18:30:00 - Feat.: - Title: Minister Takáč pre HN: Zvažujeme odvod pre reťazce. Majú brutálne zisky, zúžme im mantinely 05 - Modified: 2023-11-23 10:17:22 - Feat.: - Title: Milióny z eurofondov? V päťke najväčších poberateľov sú dánske spoločnosti. Slováci ťahajú za kratší koniec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:50